23948sdkhjf

Robotprojekt til 21 mia. kr. skudt i gang

EU står sammen med 180 virksomheder under navnet euRobotics bag verdens største civile forskningsprogram med robotter.
Der skal skabes 240.000 nye arbejdsplader i Europa, som samtidig skal forhøje sin globale markedsandel fra 35 til 42 procent.

Sådan lyder et par af de overordnede målsætninger for den satsning på robotter, som af EU og konsortiet euRobotics betegnes som det største af sin slags nogensinde.

Den samlede investering beløber sig til €2,8 mia., svarende til 21 mia. kr., hvor af EU tegner sig for en fjerdedel, mens de resterende tre fjerdedele betales af konsortiet euRobotics, som består af 180 virksomheder og forskningsorganisationer.

- Europa har brug for at være en producent og ikke blot en forbruger af robotter. Robotter gør meget mere end blot at erstatte mennesker - de udfører ofte opgaver, som mennesker ikke kan eller ikke vil udføre, og det forbedrer alt fra vores livskvalitet til vores generelle sikkerhed. At integrere robotter i europæisk industri hjælper os med at skabe og holde arbejdspladser i Europa, siger Europakommissionens vicepræsident Neelie Kroes om investeringen i en pressemeddelelse.

Europakommissionen forklarer satsningen med nedenstående grafik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078