23948sdkhjf

Energieffektive løsninger driver Danfoss-fremgang

Danfoss-koncernen trækker den positive udvikling fra sidste halvdel af 2013 med ind i 2014. Både omsætning og indtjening er forbedret i årets første kvartal.
Danfoss har fået en god start på 2014 og leverer både voksende omsætning og en forbedret indtjening.

Strategien virker
Omsætningen var i årets første tre måneder 8.303 mio. kr. mod 8.063 kr. i første kvartal i 2013. Det svarer til en vækst på 3 %, og målt i lokal valuta var væksten oppe på 7 %. Koncernens resultat før andre driftsindtægter og -omkostninger på 996 mio. kr. ligger også på et væsentligt højere niveau sammenlignet med 679 mio. kr. i det relativt svage 1. kvartal i 2013. Det frie cash flow var ved udgangen af kvartalet på 227 mio. kr.

- Årets start er en fortsættelse af det stærke momentum, som vi byggede op i anden halvdel af 2013. Samtidig ser vi tydeligt værdien af vores medarbejderes målrettede indsats med de mange produktivitetsforbedringer, og hvordan indsatsen og resultaterne styrker Danfoss. Det bekræfter os i, at vores strategi virker, forklarer koncernchef Niels B. Christiansen.

Energieffektivitet bag fremgang
Fremgangen er drevet af en stærk efterspørgsel på Danfoss’ energieffektive løsninger. Særligt i power elektronik-forretningen, der blandt andet producerer frekvensomformere til hastighedsstyring af elmotorer, og Danfoss’ køledivision, der leverer energibesparende komponenter til en lang række køle- og air-conditioning systemer, er omsætningen og indtjeningen stigende. Det samme gælder for Danfoss’ hydraulik-forretning. Omvendt er vækstraterne i koncernens varmeforretning svagt aftagende, dog med fortsat forbedret indtjening.

Som forventet er nogle markeder påvirket af markante udsving i valutakurserne, men målt i lokale valutaer voksede alle Danfoss’ store markeder i årets første kvartal. På de modne markeder i Europa og USA har tendensen over de seneste kvartaler været gradvist tiltagende vækst. I årets første kvartal voksede begge markeder med 7 % i lokal valuta. I Kina er væksten ligeledes tiltagende og lå i lokal valuta på 10 % i kvartalet. Samlet set er væksten i BRIK-landene dog let aftagende.

- Vi hæfter os særligt ved, at det ser ud til at lysne i Europa og USA, og at fremgangen i øvrigt er bredt funderet på tværs af forretningsområder og markeder. Det giver os grund til at være lidt mere optimistiske i forhold til den resterende del af året, men vi agerer fortsat på et globalt marked præget af lav vækst og lav sigtbarhed. Vi har fået en rigtig god start, som vi har grund til at være godt tilfredse med, siger Niels B. Christiansen.

Forventninger til 2014
Koncernen fastholder forventningerne til året.

Omsætningen i 2014 i lokal valuta forventes således at vise beskeden vækst, mens resultat af primær drift i 2014 forventes at vokse på linje med omsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094