23948sdkhjf

KT electrotech rejser sig efter konkurs

Sidste års konkurs i KB electrotech blev samtidig startskuddet til virksomheden KT electrotech, som har fået en flot start på den nye tilværelse.
- Vi arbejder inden for de samme forretningsområder og med de samme ressourcer. Det, vi kan, er det samme som det, vi kunne i KB electrotech. Lige nu fokuserer vi især på installationer og procesudstyr til mejerier i Sverige og Danmark, men vi har også sat en plan op for, hvornår vi kan komme tilbage på det norske marked.

Ordene tilhører Torben Møller, der er daglig leder af KT electrotech A/S. Hvis firmanavnet virker bekendt, er det formentlig fordi, det lægger sig tæt op ad KB electrotech, som i efteråret sidste år gik konkurs efter en uheldig sag med det norske vejvæsen omkring økonomi.

Læs også: KB Electrotech begæret konkurs

KT electrotech har derfor formelt ingen forbindelse til det tidligere selskab, selv om de seks nuværende ansatte også alle havde deres gang i KB electrotech, som beskæftigede omkring 25 mand, da konkursen indtrådte.

- Vi vil selvfølgelig gerne opleve vækst igen, men det bliver på en anden skala og mere konservativt. Nu og her skal vi finde fodfæste og sørge for at få skabt noget omsætning, forklarer Torben Møller.

Omsætningen findes altså i øjeblikket på det danske og det svenske marked, men når alle certifikater, licenser og andre formelle godkendelser er på plads, er det planen at gøre et indtog på det norske marked, hvor KT electrotech især har sin force med en stor ekspertise inden for tunnelprojekter.

Fået en drømmestart
Før konkursen i KB electrotech nåede virksomheden blandt andet at være involveret i en totalentreprise af den 2.500 meter lange Strinheim-tunnel under Trondheim. Den rekordstore ordre til en værdi af cirka 78 mio. NOK gav naturligvis blod på tanden, ligesom opgaven har medvirket til, at KT electrotech har haft lettere ved at finde fodfæste.

- Jeg synes, vi er blevet taget rigtigt godt imod, og vi har fået lidt af en drømmestart. Noget af det, som KB electrotech var kendt for, var den gode kvalitet og de kompetente medarbejdere, der var værdsat af kunderne. Og det er jo genopstået, fordi vi har ansat de gamle medarbejdere, så flere steder har der været tale om en genkendelsens glæde, lyder det fra Torben Møller.

Han og resten af virksomheden skal nu danne sig et overblik over interessante projekter, hvorefter næste fase bliver at byde ind de steder, hvor man mener at kunne gøre en forskel. Hvorvidt KT electrotech atter kan lande en ordrer i den tunge ende af millionskalaen vil Torben Møller ikke spekulere i, men det er dog sikkert, at blikket i så fald skal rettes mod Norge.

- Det bliver bare større deroppe med projekterne, og de beslutninger, de norske politikere tager, peger også i retning af, at der kommer yderligere vækst inden for infrastrukturområdet, pointerer Torben Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095