23948sdkhjf

Kitron: Stigende omsætning, faldende indtjening

Distributionscentret i Litauen medvirker til at gøre Kitrons indtjening i fjerde kvartal af 2013 mindre.
Fjerde kvartal af 2013 bød på en omsætningsstigning på 3 procent til 476,3 mio. NOK for Kitron, som til gengæld måtte se indtjeningen reduceret markant fra 24,4 til 4,3 mio. NOK (EBIT).

- Den reducerede indtjening sammenlignet med sidste år skyldes dels en ændring i produktmixet og er dels relateret til en ændring i strategien i forhold til distributionscentret i Litauen, skriver ledelsen i årsrapporten.

Ordrebogen blev endvidere reduceret med 128,9 mio. NOK, så den endte på 718,1 mio. NOK. Ordrenedgangen skal primært findes inden for Defence/Aerospace og Offshore/Marine-segmenterne.

Kitron kan til gengæld glæde sig over, at fjerde kvartal bød på en forlængelse af kontrakten med Maquet Critical AB, som er en del af Getinge Group, ligesom aftalen med Husquarna blev forlænget. Samtidig kom Cassidian Optronics GmbH ombord som ny kunde i koncernen.

Kitron – der ved indgangen til 2014 beskæftigede 1.188 ansatte – forventer en positiv markedsudvikling i både Sverige og Tyskland, hvilket skulle være medvirkende til vækst på fabrikkerne i henholdsvis Sverige og Litatuen. Også i Kina er der udsigt til fremgang, mens udviklingen på det norske marked betegnes som usikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078