23948sdkhjf

Haldor Topsøe er årets danske entreprenør

Virksomheden er vinder af EY Entrepreneur Of The Year 2013.
Haldor Topsøe er blevet kåret som årets entrepreneur i Ernst og Youngs danske konkurrence. Det skriver Ernst og Young på sin hjemmeside. I samme ombæringen blev virksomheden også vinder af globaliseringsprisen.

Prisen er blandt andet givet, fordi virksomheden har løftet en tung arv efter grundlæggeren.

- Juryen har haft indgående drøftelser om afvejningen af på den ene side ønsket om, at hædre den eller dem, der har bygget en succesfuld virksomhed op fra grunden og professionaliseret den i en sådan grad, at væksten har fortsat i en årrække. På den anden side lå ønsket om ikke at forbigå andengenerations-entreprenøren, der ikke alene har løftet en tung arv, men er brudt ud af skyggen og har skabt nyt liv og ny vækst i den virksomhed, de er vokset op med. Sidstnævnte har vi i år set flere imponerende flotte eksempler på, siger juryformand og managing partner i Axcel, Christian Frigast om kåringen.

Verdens førende på sit felt
Også i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, som er samarbejdspartner på Entrepreneur Of The Year, er man glad for at se tyngden og kvaliteten af vækstvirksomhederne i årets konkurrence.

- Vi har brug virksomheder, der gennem generationer formår at forny sig og bidrage til innovationen i Danmark og ikke mindst sætte vores land på verdenskort med banebrydende teknologi. Haldor Topsøe er en virksomhed, der har udviklet sig enormt og stadig er blandt verdens førende inden for sit felt. Det er ikke altid, at en virksomhed kan klare sig i generationer. Derfor er det også vigtigt, at Danmark bliver ved med at være et land med fokus på forskning og innovation, så nye ideer kan blive til solide forretningskoncepter, som kan skabe vækst i Danmark, ” siger chefkonsulent Ulla Brandt fra Dansk Erhverv.

Med titlen som EY Entrepreneur Of The Year skal Haldor Topsøe repræsentere Danmark ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078