23948sdkhjf

Sydamerika tegner positivt for Vestas

Mens Europa i snart mange år har aftaget et væld af vindmøller fra Vestas, er Sydamerika et relativt uopdyrket marked. Men nu er der ved at komme skred i tingene, og de sydamerikanske politikere har for alvor fået øjnene op for vinkraft.
Såvel investorer som politikere i Sydamerika viser øget interesse for vind-kraft. Det er de øgede oliepriser, den usikre energiforsyning fra fx vandkraft samt det øgede fokus på nedbringelse af CO2-udslip, der har sat skred i tingene. Og allerede fra starten er Vestas førende på det sydamerikanske marked. Det skriver Børsen fredag.

- Vi mærker en betydelig interesse fra investorer, der ønsker at opføre nye og større vindmølleparker i Argentina. Hidtil har vindmøllekraft ikke haft en fremtrædende betydning i Latinamerika, men det er sandelig under stor forandring, forklarer Ebbe Funk, præsident for Vestas Mediterranean til Børsen.

- Flere lande i Sydamerika har iværksat planer for fremtidig energiforsyning fra vindmølleparker for at gardere sig mod usikre oliepriser og forsyning. Den stærke økonomiske udvikling i de fleste lande medfører et øget energibehov, og her er de gode vindressourcer nærliggende at udnytte, tilføjer han.

Specielt Brasilien, Chile og Argentina forventes at blive lukrative markeder inden for vindmølleindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093