23948sdkhjf

CB Svendsen får sin anden ordre til CERN

Succesen på Big Science-markedet bygger på solide kernekompetencer, højkvalitets produkter, relevante kontakter og en klar tilbudsstrategi.
CB Svendsen fik sin første kontrakt med CERN i september 2012.

Big Science Sekretariatet (BSS) havde gjort CERN opmærksom på den danske elektronikproducent i forbindelse med en markedsundersøgelse forude for et udbud på strømforsyninger.

Kort tid efter fik CB Svendsen besøg af repræsentanter fra CERN, der ville se nærmere på firmaets produktionsfaciliteter i Værløse. CERNs eksperter blev begejstrede og kunne straks se, at der var tale om en seriøs virksomhed med potentiale for at blive leverandør af de strømforsyninger, som CERN havde brug for.

Derfor opfordrede de CB Svendsen om at sende et tilbud på en montageopgave på 60 strømforsyninger.

Tilbuddet blev sendt i juli 2012 og ordren var i hus i september 2012.

- Det gik rigtig hurtigt, fortæller Jakob Svendsen, der sammen med sin bror kommer til at overtage virksomhedens ledelse efter deres far Carsten Svendsen, som grundlagde firmaet for 40 år siden.

- Og vi blev faktisk overraskede over, at vi vandt denne montageopgave, fordi vi troede, at det måske kunne gøres billigere i andre lande. Men jeg tror, at CERN kunne se, at vi havde nogle rigtige gode faciliteter, der også gør os i stand til at gennemteste produkterne, inden vi sender dem til kunderne. Det giver en ekstra garanti for, at produkterne fungerer, når kunderne får dem, fortsætter Jakob Svendsen.

Åben kommunikation er vigtig
De første strømforsyninger blev monteret og leveret til CERN i januar 2013. De blev derefter installeret og afprøvet, før de endelig blev godkendt i juli 2013. De sidste 48 strømforsyninger skal nu produceres i firmaets faciliteter i Værløse og løbende sendes til Schweiz.

Jakob Svendsen understreger også, at kommunikation har været en afgørende faktor i den gode kontakt CB Svendsen har oprettet til CERN

- Jeg tror, at CERN sætter pris på, at vi kommunikerer åbent om de udfordringer vi møder i forbindelse med en opgave, sådan at vi løser den bedst muligt.

Og CERN har tydeligvis været tilfreds med sin danske leverandør, da den samme afdeling har lige bestilt 38 nye strømforsyninger hos CB Svendsen.

- Ordren kom i hus efter en dialog med CERN, som hjalp os med at identificere de områder, hvor der var mulighed for os at reducere vore produktionsomkostninger, så vi kunne give et fornuftigt tilbud, fortæller Jakob Svendsen.

Kan ikke konkurrere prismæssigt
CB Svendsen har haft succes med to tilbud, men har også fået afslag på 4 andre. Ifølge Jakob Svendsen skyldes afslagene den hårde priskonkurrence EU lande imellem. Pris er ikke noget, som danske virksomheder kan konkurrere på, derfor ser Jakob Svendsen flere muligheder i at konkurrere på kernekompetencer og højkvalitet.

- Vi kommer nok til at fokusere på de direkte henvendelser fra CERN i fremtiden. Prismæssigt kan vores virksomhed ikke konkurrere med andre lande i Europa, især når der er tale om standardprodukter. Og da det kræver tid og ressourcer at skrive tilbud, vil vi hellere fokusere på de opgaver, som vi har en god chance for at vinde. Det vil sige opgaver, hvor vores kernekompetencer eller produktionsfaciliteter kan gøre en forskel, siger Jakob Svendsen.

Denne strategi kræver også en løbende udvikling af kontakterne i CERN. Dette gik op for Jakob Svendsen, da han for nylig deltog i CERNs Open Days. I denne anledning mødte han de personer, som hans firma allerede havde samarbejdet med, og som viste ham, hvorledes CB Svendsens strømforsyninger var blevet installeret.

Men han fik også indblik i CERNs organisation, hvor hver enkel afdeling styrer sine egne projekter og vælger sine egne leverandører.

- Derfor skal vi også gøre andre afdelinger opmærksomme på vores leverancer, hvis vi vil få flere ordrer fra CERN og i denne forbindelse er Big Science Sekretariatet en god ambassadør af vores kompetencer på CERN, konkluderer Jakob Svendsen.

Og han tilføjer, at CERN slet ikke er så langt væk, og at det ligger lige ved lufthavnen i Geneve.

- Man kan flyve frem og tilbage samme dag.

Nomineret til Den Gyldne Loddekolbe

Oven i de positive nyheder fra CERN kan CB Svendsen glæde sig over, at virksomheden er nomineret til Den Gyldne Loddekolbe.

Prisen er siden 2010 blevet uddelt hvert år af udviklingshuset Axcon til den danske elektronikmontagevirksomhed, der har det bedste produkt indenfor prototypeproduktion.

Axcon indsamler nomineringer, som vurderes ud fra fem parametre: håndtering af styklister, hurtighed, kvalitet, rådgivning og sparring samt overslag/kostberegninger.

Herefter er det op til de udviklere, der modtager Axcons nyhedsbrev, at stemme blandt de syv nominerede, som i år omfatter Alpha-elektronik, BB Electronics, CB Svendsen, ETK EMS Group, HP Elektronik-montage, HLH Electronics og Styromatic.

ETK EMS Group vandt titlen i både 2010 og 2012, mens BB Electronics løb med hæderen i 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094