23948sdkhjf

Dansk elektronik skal holde styr på patienterne

Armbånd til patientovervågning vil redde liv, og det har oplevet succesfuld test på Hvidovre Sygehus.
Den danske virksomhed Carecord har udviklet et patientarmbånd, som kan øge patientsikkerheden. På grund af lave omkostninger i forhold til andre produkter på markedet har Markedsmodningsfonden støttet armbåndsprojektet med fem millioner kroner. Det skriver ing.dk.

- På de hospitalsafdelinger, der har patienter, som hurtigt kan blive dårligere, vil man typisk gerne ofre monitoreringssystemer til syv-otte millioner kroner. Men på de afdelinger, som ikke har kritisk syge patienter indlagt, bliver patienterne oftest overvåget ved, at en sygeplejerske et par gange dagligt trykker dem på maven og tager deres puls, siger Klaus Hougesen, CTO hos Carecord, til ing.dk og tilføjer.

- Og der er ingen tvivl om, at der i fremtiden vil være mere overvågning på hospitalerne.

Blodtryk og lokalisation
Det danske armbånd er blevet testet på Hvidovre Sygehus. Armbåndet giver bedre styr på patienternes helbred og mindre spildtid, fordi armbåndet indeholder patientlokalisation, mulighed for patientkommunikation og måling af blodtryk, puls og iltindhold.

- Vi gik ind i samarbejdet med Carecord allerede i 2010 og gav dem i 2012 mulighed for at teste en prototype af patientarmbåndet på patienter herude. Og det var fint i stand til at måle pulsen. Selv om det skal kunne flere ting, er det jo det rigtige spor, og vi var meget optimistiske. For hvis det kontinuerligt kan måle puls og iltindhold i blodet og alarmere, hvis det går galt, er det jo en fantastisk måde at observere vores patienter på. Det vil gøre det ulig meget nemmere for alle parter og mere sikkert for patienterne, siger lægelig direktør Torben Mogensen, Hvidovre Sygehus, til ing.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078