23948sdkhjf

Regeringen investerer 135 millioner i rumteknologi

Dansk deltagelse i europæisk rumforskning styrkes med millionbevilling

Danmarks position inden for avanceret rumteknologi og -forskning får et markant løft.

Regeringen har besluttet at investere over 135 millioner kroner i seks programmer under den europæiske rumfartsorganisation ESA. Investeringerne fokuserer på teknologiudvikling og rumforskning inden for grøn omstilling, telekommunikation og samfundssikkerhed og forventes at give nye kompetencer og erhvervsmuligheder til danske virksomheder og forskere i elektronikindustrien.

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi har for ganske nylig lanceret en ny rumstrategi, der skruer markant op for vores investeringer i rummet, og vi prioriterer nu endnu flere penge gennem ESA-programmer, der kommer både danske forskere og virksomheder til gode, udtaler uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

Investeringen omfatter blandt andet deltagelse i teknologiprogrammet ARTES, der fokuserer på udvikling af satellitkommunikation.

Del af rumstrategi

Et andet centralt program er Future-EO, som er ESA's udviklingsprogram for jordobservationsmissioner. Programmet sigter mod at udvikle nye metoder til anvendelse af jordobservationsdata, eksempelvis til at tackle miljø- og klimaudfordringer.

- Udover at investeringerne giver os adgang til unikke data, bidrager investeringerne også til at danske forskere og virksomheder får del i udviklingskontrakter og projekter, hvor de kan arbejde med at fremme nogle af Danmarks styrkepositioner inden for rumforskning – eksempelvis udviklingen og produktionen af kommunikationssatellitter, lyder det fra Christina Egelund.

Investeringen i ESA-programmerne er en del af regeringens nye 10-årige rumstrategi, der blev præsenteret i november. Strategien har til formål at øge Danmarks indflydelse i det europæiske rumsamarbejde og dermed gavne dansk forskning, innovation og sikkerhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126