23948sdkhjf

11.000 færre selskaber med underskud

36,1 procent af de danske selskaber har underskud, viser tal fra FSR. Det er den laveste andel i 3. kvartal siden 2008.
Dansk erhvervsliv fortsætter den positive økonomiske udvikling. For femte kvartal i træk falder antallet af selskaber med underskud. Det viser en analyse, FSR – danske revisorer har udarbejdet i samarbejde med Experian.

Undersøgelsen udføres hvert kvartal og bygger på en gennemgang af de cirka 190.000 danske selskabers senest registrerede årsregnskaber.

- I fem kvartaler i træk har vi set færre selskaber med underskud, og i løbet af det seneste år har cirka 11.000 selskaber vendt et underskud til overskud. Efter stilstand i udviklingen i det meste af 2012, tegner faldet i andelen af selskaber med underskud et billede af, at dansk erhvervsliv har fået det bedre, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Andelen af selskaber med underskud i det seneste årsregnskab er siden oktober 2012 faldet med 5,8 pct.point fra 41,9 til 36,1 pct.

- Brancher som landbruget, fremstillingsindustrien og byggeriet har alle fået det bedre de seneste par år, hvis vi bruger underskud som målestok. Landbruget har oplevet det største fald på hele 9,1 pct.point det seneste år, uddyber Tom Vile Jensen.

Læs hele analysen på FSR's hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094