23948sdkhjf

P3 vil skaffe flere lærepladser

Mens politikerne drøfter reform af erhvervsskolerne, tager radiostationen ud i landet med en mission: At skaffe flere lærepladser.
Ifølge tal fra Undervisningsministeriet mangler der 11.500 elev-, lære- og praktikpladser på erhvervuddannelserne, der tæller alt fra kokke til klejnsmed og flymekanikere. I alt 109 uddannelser er ramt. Det kan på sigt betyde en forringelse af uddannelserne og mangel på faglært arbejdskraft.

Der skal ske noget
Med værterne Sara Bro, David Mandel og Tue Sørensen i spidsen besøger P3 fem erhvervsskoler i landet. Sideløbende med at et hold fagfolk arbejder på højtryk med at ringe til danske virksomheder for at skaffe lærepladser landet over, sender værterne underholdende radio med masser af gæster.

- Vi gør det, fordi vi gang på gang har hørt politikere skrige om mangel på praktik-, elev- og lærepladser, og at der skal gøres noget nu. Men det har i lang tid virket som om, ingen rigtig gør noget ved problemet, fortæller redaktør på P3, Kim Lykke Pihl-Vester.

- Vi vil gerne være med til at vise vejen for de virksomheder, der ligger inde med potentielle pladser, så vi kan få skudt antallet af pladser i vejret. Det skal vi, fordi vi er en public service kanal med et stort fokus på relevante samfundsmæssige udfordringer, og fordi det er os, som har kontakten til de mennesker, det drejer sig om, fortæller han.

Har du en ny læreplads kan du kontakte P3. Der sidder fagfolk parat ved telefonerne til at besvare dit opkald og klare papirarbejdet. Kontakt dem på tlf. 7010 9922 (åben i uge 41 mellem kl. 9-12) eller på .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095