23948sdkhjf

Danske underleverandører har det svært i Tyskland

Tysk industri importerer knap så stor en andel halvfabrikata som tidligere, og det påvirker danske virksomheders eksport til landet.
Udviklingen inden for dansk eksport til Tyskland er gået tilbage. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Erhverv står bag.

Det er øget konkurrence fra Østeuropa og Asien, der har gjort det vanskeligere for danske underleverandører at komme igennem til de store tyske industrivirksomheder, skriver dagbladet Børsen i dag.

- Vi kan se, at der er tale om en tilbagegang på den gruppe af virksomheder, som leverer halvfabrikata til blandt andet bilindustrien, siger Jens Brendstrup, politisk-økonomisk direktør i Dansk Erhverv til avisen.

Halvfabrikata udgjorde sidste år 4,4 pct. af den danske eksport til Tyskland imod 5,3 pct. i 2005. Der er såleds tale om en tilbagegang på 13 pct.

Samlet set tegner fremtiden for eksporten til Tyskland imidlertid lys for danske virksomheder, og der ligger i undersøgelsen forventninger til en vækst i leverancerne til den tyske eksportindustri. Herunder især til det tyske privatforbrug, hvilket ellers har ligget underdrejet siden 1990’erne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078