23948sdkhjf

B&O med nyt underskud

Stor fremgang i Kina kunne ikke opveje udfordringerne på AV-markedet i Europa og omsætningen gik dermed 6 procent tilbage i årets første kvartal.
I årets første kvartal 2013/14 omsatte B&O for 566 millioner kroner, hvilket ligger 6 procent lavere i forhold til samme periode sidste år.

- Selvom vi er begyndt at se resultaterne af vores strategiske omstillingsproces, så faldt den samlede omsætning seks procent i første kvartal af regnskabsåret 2013/14, kommenterer adm. direktør Tue Mantoni i regnskabet.

B&O Play og Automotive viste fortsat omsætningsvækst med en fremgang på henholdsvis 19 procent og 13 procent i kvartalet. Især BRIK-landende kunne fremvise gode takter.

- BRIK-omsætningen voksede med 28 procent primært drevet af en stærk fremgang i Kina. Denne positive udvikling blev opvejet af fortsatte udfordringer i AV-forretningen, især i Europa, siger Tue Mantoni.

AV havde i kvartalet en tilbagegang på 18 procent.

Resultat før skat i første kvartal blev et underskud på 68 millioner kroner, mod negative 64 millioner kroner i samme kvartal sidste år. DKK sammenlignet med et negativt resultat på 64 millioner DKK i samme kvartal sidste år.

Regnskabsåret 2013/14 er det tredje år i overgangsfasen i ”Leaner, Faster, Stronger”-strategien og hovedfokus for B&O bliver i år at fortsætte med at bygge en stærk base, som vil forberede Bang & Olufsen til fremtidig vækst. Samtidig skal der sikres en betydelig forbedring af de økonomiske resultater, pointerer koncernen i regnskabet.

Den nye trådløse højtalerplatform, som netop er blevet præsenteret på Cedia-messen i Denver, anses af koncernen som et vigtigt skridt i den innovative retning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171