23948sdkhjf

Systematic vinder millionordre i Sverige

Det imponerende stadsbibliotek i hjertet af Stockholm og dets 40 filialer rundt om i byen skal have nyt bibliotekssystem inden udgangen af 2025.

Efter et udbud er valget faldet på danske Systematic, som også står bag den nationale fælles biblioteksløsning (FBS) i Danmark. Ordren har en værdi af 100 mio. svenske kr. – svarende til 65 mio. danske kr.

Nordeuropæisk vækst

Med kontrakten tager Systematic endnu en stor bid af det skandinaviske marked. I forvejen omfatter kundelisten alle danske folke- og skolebiblioteker, Oslos hovedbibliotek Deichman Bjørvika og dennes 22 filialer, samt tæt på 100 øvrige norske kommuner.

Tidligere på måneden annoncerede Systematic desuden sin første tyske bibliotekskunde, Bücherhallen Hamburg, der driver alle 32 folkebiblioteker i delstaten – og dermed tegner der sig et billede af en dansk eksportsucces.

- At vinde Stockholm er milepæl for os. Vi har allerede cirka 500 svenske skolebiblioteker på kundelisten, men dette er vores første folkebibliotek i Sverige. Stadsbiblioteket er det mest innovative bibliotek i Sverige, og derfor følger landets øvrige biblioteker med, når de går nye veje. Aftalen styrker vores position på det skandinaviske og europæiske marked, hvor vi oplever en stigende efterspørgsel på fremtidssikrede og brugervenlige løsninger, siger Jakob Ilum Damsgaard, business development director, Systematic, i en pressemeddelelse.

Fremtidens biblioteker stiller krav til alle parter

Ifølge Stockholms stadsbibliotekar Daniel Forsman er tiden kommet til nytænkning og forandring. Han ser frem til at få indført den nye løsning.

- Det er første gang i årevis, at vi skifter hele systemet. Vi får et bedre, mere effektivt system med flere muligheder for fælles innovation, udvikling og samarbejde med andre biblioteker. At udskifte et helt bibliotekssystem kræver meget af os, men hvis vi vil skabe fremtidens biblioteker, må vi udfordre os selv og hinanden inden for teknologi, ledelse, visioner og samarbejde, siger han.

Systematics biblioteksløsning er en komplet softwarepakke til moderne biblioteker. Den leveres som en ”software-as-a-service”-løsning (SaaS), som sikrer, at systemet altid er opdateret og vedligeholdt.

Cicero understøtter og automatiserer arbejdsgange for materialehåndtering, lånerstyring, indkøb, cirkulation og systemadministration på biblioteker. Danske Lyngsoe Systems er underleverandør på kontrakten, og bidrager med det intelligente logistik- og lagerstyringssystem IMMS, der sikrer, at alle biblioteker altid har de rette materialer på hylderne.

Ud over implementeringen skal Systematic også stå for support, vedligeholdelse, drift og videreudvikling af systemet, og sammen med Lyngsoe Systems sikre en tæt integration mellem IMMS og Cicero.

Forventer flere ordrer i Sverige

Kontrakten med Stockholms Stadsbibliotek løber over seks år med mulighed for forlængelse i op til 12 år.

Jakob Ilum Damsgaard forventer, at flere større biblioteker i Skandinavien og Europa forbereder udskiftning af deres bibliotekssystemer i de kommende år, og han er ikke i tvivl om, at Systematic med et gennemprøvet produkt som Cicero, står overfor en konkret mulighed for vækst i dette marked.

- I Stockholm leverer vi en løsning, der blev vurderet bedst på kvalitet, brugervenlighed og leverancesikkerhed, og det styrker vores tro på, at vi kan konkurrere med de største, globale aktører i branchen, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.052