23948sdkhjf

30 millioner til dronebaseret måleudstyr

Innovationsfonden støtter udvikling af drone-baseret teknologi til måling af elektromagnetiske signaler

Aalborg Universitet har modtaget en bevilling på 30 millioner kroner fra Innovationsfonden til et forskningsprojekt inden for antenne-måleudstyr.

Projektet, der løber over fire år, sigter mod at udvikle en drone-baseret løsning til måling af kommunikationssignaler fra større konstruktioner som fly og skibe.

Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

- Nu har jeg været med i snart en menneskealder, og det at vi nu endelig arbejder på at lave et dansk produceret antenne-målesystem, som kan bruges af store virksomheder i hele verden, og som ikke kommer til at koste 100 millioner kroner. Det, synes jeg, er helt fantastisk, udtaler Gert Frølund Pedersen, leder af forskningsgruppen fra Aalborg Universitet.

Projektets primære formål er at skabe et målesystem, der kan analysere elektromagnetiske signaler udsendt fra fly og skibe. Dette har flere kritiske anvendelser, herunder optimering af energiforbrug ved signaloverførsel, minimering af interferens med anden kommunikation, samt sikring af signalers fortrolighed.

Målingen kommer til at foregå ved hjælp af droner, som nemt vil kunne tilgå flyet eller skibet og undersøge signalerne fra luften.

Indtil nu har det været en omstændig om omkostningstung proces at måle kommunikationen. Det har skullet foregå på særlige anlæg og mens flyet holdt stille, men med det nye projekt vil dronen altså kunne foretage tjekket når som helst og hvor som helst.

Ud over Aalborg Universitet og Innovationsfonden deltager Syddansk Universitet og virksomheden Quadsat i projektet.

Planen er at have en første version klar til test ved Aalborgs antennefacilitet inden for 18 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063