23948sdkhjf

Familien køber Kohsel tilbage

Transformervirksomhed er igen en familievirksomhed

Kohsel er tilbage på familiens hænder.

Transformerproducenten fra Skanderborg har siden 2014 haft kapitalfonden Blue Equity som majoritetsaktionær, men nu har Birgit og Morten Kohsel sammen med investeringsselskabet AMBright købt ejerskabet tilbage.

- Vi er glade for sammen med Birgit og Morten Kohsel at være med i den næste spændende fase for Kohsel A/S. AMBright er et investeringsfællesskab mellem stærke ejerledere, som mener, at ejerledere har mulighed for at gøre en forskel for Kohsel A/S i de kommende år. Sammen med Birgit og Morten Kohsel vil vi arbejde på at sikre, at Kohsel A/S står stærkt både i Danmark og internationalt, og at virksomheden fortsætter med at udvikle sine teknologier og sin markedsposition, udtaler bestyrelsesformand Henrik K. Damsgaard i en pressemeddelelse.

Hos de nye ejere takker Morten Kohsel Blue Equity for deres støtte gennem ti år og ser desuden frem til næste fase med generhvervet ejerskab over Kohsel-forretningen.

- Dette er en meget spændende fase for Kohsel A/S med vores induktive løsninger inden for grøn teknologi. Det er også en fase, som kræver både langsigtede investeringer, stor agilitet og en tæt dialog med kunderne, lyder det fra Morten Kohsel.

Virksomheden oplyser videre, at hovedkvarteret forbliver i Skanderborg, og direktionen med Jan Ellegaard i spidsen forbliver uændret under det nye ejerskab.

AMBright er et investeringssfællesskab bestående af en række erhvervsfolk i det østjyske.

Om Kohsel

  • Skanderborg-virksomhed stiftet i 1969 af Poul Erik Kohsel.
  • Leverer og producerer en række induktive løsninger som transformatorer og reaktorer.
  • Har udover hovedkontoret i Skanderborg produktion i Letland og Thailand med i alt over 600 ansatte.
  • Blev i 1992 overtaget af anden generation, Morten og Birgit Kohsel, der i 2014 solgte til kapitalfonden Blue Equity.
  • Morten og Birgit Kohsel købte aktiemajoriteten tilbage i 2024.

Kilde: Kohsel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062