23948sdkhjf

Green Hydrogen Systems fyrer 100 ansatte

Producent af elektrolyseanlæg Green Hydrogen Systems iværksætter en række omstruktureringer i håbet om at nedbringe sine omkostninger. 

Derfor fyrer virksomheden nu 100 ansatte og nedjusterer sine forventninger til året markant.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse. 

Det er en langsommere udvikling og kommercialisering af virksomhedens elektrolyseanlæg, der nu får virksomheden til at skære ind til benet.

- Green Hydrogen Systems spiller en væsentlig rolle i den grønne omstilling, men vi må se i øjnene, at markedet ikke bevæger sig så hurtigt som forventet. Det har resulteret i en række udfordringer, og vi skal derfor justere vores forventninger til vores forretningsmodel for at sikre, at vi fortsat vil være konkurrencedygtige, siger CEO Peter Friis i meddelelsen. 

Fremadrettet vil virksomheden fokusere på kommercialiseringen af sin X-serie og vil som resultat heraf stoppe salget af sin A-serie. Selskabet vil dog eksekvere på de ordrer på A-serie-enheder, der er i pipeline, og vil fortsat servicere de enheder, der allerede er leveret til kunder.

I forbindelse med omstruktureringerne nedjusterer Green Hydrogen Systems nu sine forventninger til 2024. Omsætningen forventes at lægge sig i lejet 125 til 145 mio. kr. Den forventning var tidligere på 125-165 mio. kr.

Som udgangspunkt holder Green Hydrogen Systems fast i forventningen til ebitda på -260 til -220 mio. kr., men restruktureringsprogrammet, som man netop har i gangsat, forventes at påvirke ebitda negativt med 100-150 millioner kroner, hvilket betyder, at forventningerne til ebitda reelt bliver -400 til -300 mio. kr. 

Bestyrelsen har sat gang i en kapitalrejsning på 300 mio. kr., som man forventer vil være tilvejebragt inden udgangen af 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063