23948sdkhjf

Gaming-leverandør henter profil fra bestyrelsen til nyt forretningsområde

Væskekøling-producenten Aseteks nyeste forretningsområde er vokset de seneste år, og en ny VP skal være med til at styrke området yderligere

Asetek opruster i de øverste ledelseslag.

Aalborg-virksomheden har ansat Maja Sand-Grimnitz, der 1. oktober startede i sin nye rolle som VP Brand and Digital.

I den rolle skal hun være med til at udbrede Aseteks forretningsben inden for motorsportssimulationer, Simsports.

- Det er en helt nyoprettet stilling, og det kommer af, at vi ser en succes i Simsports, som vi skal bygge videre på. Derfor skal vi have nogle andre salgskanaler end hidtil, og der har vi fået en ind, som ved noget om det specifikt, siger André Sloth Eriksen om Maja Sand-Grimnitz.

Fakta om SimSports

  • SimSports er Aseteks nyeste forretningsben, der så dagens lys i 2021.
  • Det indbefatter en serie af produkter til motorsportssimulationer.
  • Det kan eksempelvis være rat og pedaler, der kan kobles til computere eller konsoller og bruges til bil-spil.
  • Forretningsområdet blev mere end tredoblet i 2023, og forventningen er yderligere 40 til 60 procent vækst i 2024.

Kilde: Asetek

Han fortæller, at hun har erfaring med netop at styrke salgskanaler på gamingmarkedet for blandt andet headsetbrandet Epos, og som ekstra bonus kender hun virksomheden godt.

- Indtil nu har hun siddet i bestyrelsen. Og siden starten af året har hun hjulpet med det kommercielle på konsulentbasis. Hun blev fanget af det, og jeg bemærkede, hvor godt det var at have in-house. Så hun trådte ud af bestyrelsen og ind i virksomheden, siger André Sloth Eriksen.

Han uddyber, at kombinationen af viden om virksomheden og kommercielle kompetencer er en god cocktail.

- Det er en fordel, at hun kender virksomheden, og hun ved, hvordan man bygger et brand op. Og så har hun som konsulent og som medlem af bestyrelsen haft tid til at tænke over, hvordan man kan gøre det bedst, lyder det fra André Sloth Eriksen.

Mere effektiv ledelse

Efter væskekøling-producenten tidligere på året gennemgik en fyringsrunde og blandt andet stoppede samarbejdet med virksomhedens globale salgsdirektør, som sad i Canada, har man nu etableret en ny ledelse. Den får samlet til huse i det nye domicil syd for Aalborg.

Det sker med henblik på at effektivisere driften og styrke et særligt forretningsområde, fortæller CEO André Sloth Eriksen.

- Vi håber, det kan gøre tingene mere effektive, fordi ledelsen er samlet her. Derudover er en stor del af kunderne i Asien, så tidsforskellen er mindre fra Danmark, siger André Sloth Eriksen.

Den nye VP Global sales - salgsdirektør - er Henrik Lindskou-Mouritsen, der kommer til Asetek 1. november.

Dermed består ledelsen i Asetek fremover af André Sloth Eriksen, CFO Peter Dam Madsen, VP Brand and Digital Maja Sand-Grimnitz, VP Global sales Henrik Lindskou-Mouritsen, VP Global operations Henrik Gertz og head of investor relations Per Anders Nyman.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063