23948sdkhjf

Innovationspris til Universal Robots

Danmarks mest innovative virksomhed er Universal Robots. Den og fire andre danske virksomheder har vundet priser for deres idéer og iværksætterlyst i innovationskonkurrencen InnovationStorm 2013.
Virksomheden Universal Robots har vundet innovationskonkurrencen InnovationStorm 2013 for sin robotteknologi UR10.

Universal Robots får prisen for at skabe arbejdspladser og vækst med en konkurrencedygtig vækstteknologi, der understøtter erhvervslivets behov for avanceret viden på strategisk vigtige teknologiområder.

Skal omsætte ideer til løsninger
InnovationStorm 2013 er udskrevet og arrangeret af Uddannelsesministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation. Priserne blev uddelt den 25. september af prinsesse Marie, uddannelsesminister Morten Østergaard og formand for Rådet for Teknologi og Innovation Conni Simonsen.

I alt blev der uddelt priser i fem kategorier til virksomheder, der har brugt innovation til at skabe vækst, produktivitet og nye job. De fem virksomheder kom med hvert deres gode bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden og blev belønnet for deres innovative ideer og iværksætterlyst.

Uddannelsesministeren fremhæver, at UR10 er et fremragende eksempel på innovation.

- Danmark skal blive endnu bedre til at omsætte vores viden og idéer til nye løsninger, virksomheder og job. Med sin innovationsstrategi vil regeringen gøre innovationssystemet endnu mere tilgængeligt for små og mellemstore virksomheder og omsætte mere viden til værdi. InnovationStorm viser, at der er stort potentiale i de enkelte virksomheder, der er fremsynede og innovative. Universal Robots er et godt eksempel på en virksomhed, der har skabt arbejdspladser, vækst og en bæredygtig forretningsmodel, som også er til gavn for andre, mindre virksomheder. Jeg ønsker alle fem prismodtagere tillykke med kåringen, siger Morten Østergaard.

25 nominerede
Omkring 200 danske virksomheder havde meldt sig til konkurrencen. 25 virksomheder blev nomineret til en af de fem innovationspriser. Vinderne blev udpeget af et panel bestående af eksperter inden for udvikling, teknologi og iværksætteri.

Universal Robots modtog 200.000 kr. Vinderne af de øvrige kategorier har hver modtaget 100.000 kr.

Vinderne:
InnovationStorm 2013, hovedprisen, går til Universal Robots for innovationen UR10.
OrkanStorm går til Queue-it for innovationen Queue-it, online køsystem.
TornadoStorm går til Zzzero for innovationen Zero, der eliminerer standby-strøm i elektriske apparater.
SneStorm går til Agger Foods for innovationen Soy4you, som er et fødevareprodukt, der i konsistens og smag minder om hakket kød, men som er 100 procent skabt af soja.
TropiskStorm går til goloo for innovationen et oppusteligt engangsbækken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125