Kvante-startup får danske millioner
EIFO udbygger sine investeringer i kvante- og forsvarsteknologi.
Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) har sammen med NATO Innovation Fund (NIF), den britiske venturefond UKI2S og missilproducenten MBDA investeret 37 mio. kr. i det britiske kvanteteknologi-startup Aquark Technologies.
Det oplyser EIFO i en pressemeddelelse.
- Aquark Technologies har knækket en svær kvanteteknologisk kode og har som følge deraf kunnet udvikle og patentere en helt ny måde at fremstille kvantesensorer uden et magnetisk felt. Det gør det muligt at reducere størrelse, vægt, energiforbrug og pris, og gør dem både mobile og mere robuste, så de kan bruges i øde egne, vanskeligt terræn og i hårde miljøer. For os at se, er der her potentiale til både at løse flere samfundskritiske problemstillinger og at gøre en god forretning, udtaler Jacob Bratting Pedersen, partner og chef for direkte tech-investeringer i EIFO.
Aquark Technologies har været del af NATOs DIANA(Defence Accelerator for the North Atlantic)-program, der accelererer dual use-teknologivirksomheder, der i denne sammenhæng eksempelvis indebærer teknologier, der kan bruges i både militære og civile sammenhænge.
Virksomheden er nu klar til at opskalere og bringe sin teknologi på markedet.
- Denne investeringsrunde bliver lukket på det helt rigtige tidspunkt i forhold til at vi står overfor at skulle accelerere implementeringen af teknologien på globalt plan. Dagene i laboratoriet er bag os, og den acceleration, vi står overfor, er utroligt spændende. Investeringerne vil betyde, at vi kan udvide vores team, udvikle nye samarbejder, øge vores formåen og gøre det muligt for os at opnå produktion i stor skala, udtaler danske Alexander Jantzen, der er medstifter og COO hos Aquark Technologies.
Om teknologien
Aquark Technologies har udviklet og patenteret koldt atom-kvanteteknologi, der gør kvantesensorer mere tilgængelige og skalerbare.
Arbejder på at udvikle teknologi i form af en kompakt og robust koldstofkerne, der skal kunne bane vejen for fremtidige kvantesensorer og -computere.
Kilde: Aquark