23948sdkhjf

Terma rykker tættere på amerikansk våbengigant

Northrop Grumman og Terma har underskrevet et såkaldt memorandum of understanding om et tættere samarbejde, hvor man vil udforske nye fælles områder – blandt andet vedrørende komponenter til F-35-Lightning II-programmet, men også omkring droner, elektronisk krigsførelse, radarsystemer og missilforsvar.

- Vores langvarige og stærke forhold til Northrop Grumman fortsætter med at vokse, og vi er begejstrede for at uddybe det partnerskab på tværs af adskillige områder. Da Terma sigter mod betydelig vækst både herhjemme og i udlandet, er det afgørende for os at bevare stærke bånd til vigtige industriledere, siger Steen Lynenskjold, executive vice president, government and partnerships hos Terma, i en pressemeddelelse.

Som en del af aftalen er der også planer om at uddanne danske SMV’er til at blive en del af den globale leverandørkæde til den amerikanske forsvarsindustri.

- Vores aftale med Terma vil hjælpe med at styrke den forsvarsindustrielle base i Danmark, hvilket vil føre til udvidet adgang til avancerede teknologier og differentierede kapaciteter for amerikanske og allierede styrker, siger Steve O’Bryan, corporate vice president and global business development officer hos Northrop Grumman.

De to virksomheder har gennem en længere årrække samarbejdet på F-35-projektet, hvor Northrop Grumman producerer centrale dele af skroget, radar og kommunikations-subsystemer. Terma er i dag leverandør af mere end 80 dele til flyet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062