23948sdkhjf

Nordjysk brødrepar vinder over vestegns-kæmpe i patentsag

Samatechs elektroniske p-skive er blevet kopieret af Needit, vurderer Sø- og Handelsretten

Nordjyske Andersen-Group har vundet en sand David mod Goliat-sag.

Den nordjyske virksomhed, der producerer elektroniske p-skiver under brandet Samatech, har i Sø- og Handelsretten fået medhold i, at Danmarks største producent af elektroniske p-skiver, ParkOne, har kopieret en p-skive udviklet af virksomheden.

Det skriver Nordjyske.

Det er virksomheden Needit, som står bag ParkOne, der har udgivet p-skiven Park Lite Solar. Retten er kommet frem til, at Park Lite Solar krænker Andersen Groups elektroniske p-skive Park Solar, hvorfor Needit nu skal fjerne p-skiven fra det danske marked.

Desuden skal virksomheden betale godt 800.000 kroner i sagsomkostninger til Andersen-Group. Det er dog ikke helt nok til at dække Andersen-Groups udgifter til sagen, men ifølge Søren Andersen, der er den ene halvdel af brødreparret bag virksomheden, er det vigtigste, at ParkOnes skive nu er væk fra hylderne.

47 gange større

Idéen med Park Solar er, at den er solcelledreven. Og Park Lite Solar ligeså.

- Da jeg 28. august 2023 læste om Park Lite Solar på Needits hjemmeside, var beskrivelsen nærmest én til én i forhold til vores beskrivelse af Park Solar. Ja, selv navnet er jo nærmest det samme som vores, udtaler Søren Andersen ifølge Nordjyske i en pressemeddelelse.

Andersen-Group består af brødreparret Søren og Mads Andersen, der gennem Samatech udvikler elektroniske p-skiver. Virksomheden, der holder til i Frederikshavn, havde i seneste regnskabsår et overskud efter skat på 653.000 kroner.

Hvidovre-virksomheden Needit har i samme periode lavet et overskud på den gode side af 30 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062