23948sdkhjf

Efter opkøb: Vil beholde navn og direktør

Opkøbet af Design-People passer perfekt for Prevas, der gennem længere tid har arbejdet sammen med det nye datterselskab

Den danske afdeling af elektronikudvikleren Prevas har købt 75 procent af Aarhus-virksomheden Design-People, og det er et opkøb, der passer som fod i hose. Det fortæller president hos Prevas Danmark, Henrik Møller.

- Det er et led i vores strategi om at være et one-stop-udviklingshus for kunder i Danmark og udlandet. Design-People komplimenterer os med nogle designressourcer, som vi ikke har nævneværdigt meget af her i Danmark, siger Henrik Møller.

For imens Prevas' produktudvikling især begynder, når elektronikken skal udvikles, så er Design-People typisk på banen tidligere i processen.

- De kommer med noget af det, vi har savnet: Det digitale og industrielle design med formgivning og look and feel. De har nogle kompetencer i at analysere user experience og user journey. Det er alt det, der ligger før, du definerer et produkt. Så de er tidligere inde i tankerne om et nyt produkt, hvor vi typisk kommer ind, når man skal lave det fysiske produkt. Så der, hvor de stopper, tager vi over, siger Henrik Møller, der desuden fortæller, at Prevas gennem flere år har arbejdet sammen med Design-People.

Fakta

  • Prevas er en svensk udviklingsvirksomhed inden for blandt andet elektronik, print, IoT og medtech.
  • Stiftet i 1985 og på Nasdaq-børsen i Stockholm siden 1998.
  • Har i alt over 1100 ansatte i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Heraf 78 ansatte i Danmark fordelt på kontorer i Aarhus, København og Aalborg.
  • Design-People er en dansk virksomhed med base i Aarhus stiftet i 2005. Virksomheden designer fysiske og digitale produkter og har blandt andet Grundfos, Ambu, Danfoss og Nilfisk på kundelisten.

Kilder: Prevas, Design-People

En velafprøvet motor

Det samarbejde kommer til at blive endnu mere markant fremover. Men navnet Design-People består.

- Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil beholde brandet og kendskabet til Design-People, så vi har ingen intentioner om at droppe navnet. Vi skal udnytte, at det er et kendt brand, siger Henrik Møller, der uddyber, at man muligvis vil tilføje "Part of Prevas" eller lignende i slutningen af navnet.

Men selvom navnet fortsætter i egen ret, så kommer Design-People til at drage fordel af at være en del af Prevas.

- Vi kommer til at indlede et endnu tættere samarbejde. De bliver en del af en organisation, der har flere muskler, som blandt andet kan hjælpe på administrationssiden. Vi har en motor, der er velafprøvet, og det vil helt sikkert aflæste Henrik, så han kan fokusere mere på arbejdet med design og salg, siger Henrik Møller med henvisning til Henrik Mathiassen, stifter og direktør i Design-People.

Henrik Mathiassen kommer således fortsat til at have 25 procent ejerskab i Design-People, ligesom han fortsætter i sin rolle som administrerende direktør. Virksomheden kommer desuden fortsat til at holde til i det centrale Aarhus.

Henrik Møller oplyser, at parterne vælger ikke at offentliggøre købsprisen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062