23948sdkhjf

Tidligere Grundfos-topchef er død

Niels Due Jensen, der stod i spidsen for Grundfos igennem en længere årrække, er død, 81 år gammel. Det meddeler Grundfos på sin hjemmeside.

Niels Due Jensen overtog posten som koncernchef i Grundfos efter sin far Poul Due Jensen i 1977 og sad på posten frem til 2003, hvor han overgik til bestyrelsesformand for Grundfos Holding AG og Grundfos Management A/S. Den post besad han frem til 2011, hvorefter han blev næstformand for Poul Due Jensens Fond frem til 2018.

- Min elskede far døde med familien omkring sig. Hans sidste tid var svær på grund af sygdom, men vi fik talt, grædt og grinet sammen. Hans glæde og taknemmelighed for livet var stor. Han brugte det meste af sit liv på Grundfos, men han var der altid for familien, først og fremmest som ægtemand, far, farfar, morfar og svigerfar. Han har altid været der for os og har lært os respekt for andre mennesker, ordholdenhed og at værdsætte og understøtte mangfoldighed, udtaler sønnen Poul Due Jensen, der også er koncernchef hos Grundfos.

Niels Due Jensen var Grundfos

Niels Due Jensen var knap to år gammel, da Grundfos blev stiftet, og man kan med rette sige, at han voksede op og udviklede sig sammen med Grundfos.

Han stod i lære som maskinarbejder i Grundfos. Som færdiguddannet maskiningeniør blev han en endnu større del af virksomheden, og i 1977 trådte han som nævnt til som koncernchef.

Uanset hvor i verden man støder på Grundfos eller virksomhedens produkter, kan man se aftrykkene fra en af dansk erhvervslivs mest visionære ledere. Fra en mand, der på mange måder var forud for sin tid.

Det var Niels Due Jensen, der som den første i industrien insisterede på at udvikle og fremstille elektronik til pumper. Dermed tog han de første skridt på vejen mod at gøre pumper intelligente og energieffektive. Det var Niels Due Jensen, der inspireret af sit fremsyn og rodfæstet i sine menneskelige værdier drev en værdibaseret ledelsesstil i Grundfos og sikrede, at virksomheden var formålsdrevet længe før, det blev et mantra på ledelsesgangene.

Med sit flair for teknik involverede han sig dybt i Grundfos’ udvikling af banebrydende teknologier, og med sit engagement i det omgivende samfund dedikerede han sig til at støtte og udvikle initiativer og give en stemme til nogle af de mennesker, der ellers ville have haft svært ved at blive hørt.

Sammen med hustruen Minna fik han børnene Annette og Poul, som begge har engageret sig i Grundfos gennem forretningen og bestyrelsesarbejdet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078