23948sdkhjf

Sensor-virksomhed solgt til Sverige

Svenskere overtager dansk teknologivirksomhed 

Herlev-virksomheden Despos, der udvikler sensorer til detektion af gas, oliesprøjt og brændstofdampe i maritime maskinrum, er blevet solgt.

Køberen er svenske Consilium Safety Group, der arbejder med brandsikkerheds- og gastekniske løsninger.

Parterne er langt fra nye for hinanden; faktisk har de igennem flere år arbejdet sammen. Og nu forener de altså kræfterne for alvor, fremgår det af en pressemeddelelse. 

- Daspos' unikke teknologi er et fremragende supplement til vores sortiment og udvider vores ledende position inden for sikkerhedsteknologi i fuld overensstemmelse med vores strategi, siger Philip Isell Lind af Hageby, administrerende direktør for Consilium Safety Group.

To tredjedele af alle brande ombord på skibe starter i maskinrummet. 

I de fleste tilfælde udløses brandene af en fejl i brændselsystemet, efterfulgt af kontakt mellem olie og en overflade med høj temperatur i maskinrummet. Detektionsteknologien udviklet af Daspos øger muligheden for tidlige detektion af dampe og oliesprøjt fra en bred vifte af forskellige brændstoffer.

- Ideen bag vores løsning er at opdage et problem, før det bliver et kritisk sikkerhedsproblem på skibet og en betydelig omkostning for skibsejeren.  Consiliums globale omdømme og omfattende tilstedeværelse i mere end 55 lande, gør det muligt for os at udvide vores sortiment til endnu flere kunder verden over,Lars Gerner Lund, administrerende direktør for Daspos og kalder det et afgørende skridt for brandsikkerhed i den maritime sektor. 

Consilium Safety Group har hovedsæde i Gøteborg, men har kontorer 55 steder verden over. Koncernen har omkring 1.000 ansatte. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062