23948sdkhjf

Chipgigant åbner første europæiske fabrik

Der bliver investeret 10 milliarder euro i fabrikken, der kommer til at have 2000 ansatte

Der er mere mikrochipproduktion på vej til Europa.

Den taiwanske chipgigant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) har taget første spadestik til en ny chipfabrik i Dresden i Tyskland. Det bliver TSMCs første fabrik i Europa, lyder det i en pressemeddelelse.

Fabrikken bliver etableret i samarbejde med Bosch, Infineon Technologies og NXP Semiconductors og skal hovedsageligt producere chips til bil-, automations- og industrisektoren.

- Vi bygger vores Dresden-facilitet for at imødekomme halvlederbehovene i de hurtigt voksende europæiske bil- og industrisektorer. Med dette topmoderne produktionsanlæg vil vi bringe TSMCs avancerede produktionskapacitet inden for rækkevidde af vores europæiske kunder og partnere, hvilket vil stimulere den økonomiske udvikling i regionen og drive teknologiske fremskridt i hele Europa, udtaler TSMCs bestyrelsesformand og CEO, C.C. Wei, i pressemeddelelsen.

Når fabrikken er i fuld drift vil den månedligt kunne producere 40.000 styk 300mm-wafers. Produktionen skal efter planen påbegyndes i 2027.

Der bliver samlet set investeret cirka 10 milliarder euro i den nye fabrik. Heraf kommer omtrent halvdelen fra den tyske regering, der har fået grønt lys til at støtte opførelsen af fabrikken i lyset af EUs European Chips Act.

Videre lyder det, at den nye fabrik skal beskæftige cirka 2000 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.055