23948sdkhjf

Debat: Tre afgørende skridt i ansvarlig AI-udvikling

Der blev skrevet historie, da EU's AI Act trådte i kraft den 1. august. For første gang har vi nu et fælles regelsæt for kunstig intelligens, der skal sikre ansvarlig teknologiudvikling og beskytte os som borgere. Det er et skridt i den rigtige retning. Men det stiller samtidig store krav til vores virksomheder, som allerede er i skarp konkurrence om at udnytte fordelene ved AI. Konkurrencen handler nu ikke kun om at udvikle nye modeller og teknologier, men også om at skabe en ansvarlig AI-praksis baseret på stærk datastyring og databeskyttelse. Det lyder måske ligetil, men i praksis er det alt andet.

Så hvordan griber man det an? Når jeg ser på de udfordringer, som virksomheder står overfor, mener jeg, at der er tre afgørende faser: fleksibel infrastruktur, en stærk platform og effektiv styring.

Det første skridt er at bygge en robust, fleksibel og skalerbar infrastruktur, der effektivt kan håndtere AI-udviklingens krav. Virksomheder skal sikre sig adgang til de bedste GPU'er, vælge de rette cloud-løsninger og have mulighed for at udskifte og opdatere forskellige dele af deres tech stack. På den måde er de bedre rustet, hvis både markedets og lovgivernes krav ændrer sig.

Næste skridt er at sikre, at den platform, der bruges til AI-udvikling, har adgang til værktøjer og processer, der understøtter tilsyn og datastyring gennem hele AI-modellens livscyklus. Eksempler på sådanne værktøjer inkluderer realtidsmonitorering, der sikrer solid overvågning af datakvaliteten; automatiserede arbejdsgange til strømlining af test og implementering; og skabeloner til overholdelse af dataintegritet, dvs. at hverken træningsdata eller produktionsdata misbruges eller anvendes uautoriseret.

Som sidste skridt bør virksomheder sikre effektiv styring. Det gøres bedst ved at centralisere den indledende udvikling og oprettelse af AI-modeller. Det giver bedre muligheder for at finjustere og implementere AI-projekter lokalt, og det øger sandsynligheden for effektivt at kunne skalere AI-projekterne.

Ved at tage disse skridt kan virksomheder skabe en tilgang, der sikrer, at AI-udviklingen er ansvarlig, samtidig med at den forbliver innovativ. Det er komplekst, men ikke umuligt: Med en solid infrastruktur, en passende platform og effektiv styring kan virksomheder navigere i det nye reguleringslandskab og sikre en fremtid, hvor AI-teknologi kan blomstre under et ansvarligt og etisk rammeværk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062