23948sdkhjf

E-24: EMS'ere vil have flere unge

Onsdag var der væsentligt flere mennesker på årets elektronikmesse.

Der var travlhed ved stort set alle udstillere, og snakken gik lystigt over kaffe, bolsjer og muleposer.

Vi fangede en række af årets udstillere for at høre deres tanker om messen.

Danmarks største fætter-kusine-fest

For første gang er Kitron på elektronikmesse. I mange år har BB Electronics været fast inventar, men nu er de her under Kitron-navnet.

Managing director i Danmark, Jimi Klitholm Sandgreen, fortæller:

- Vi kommer ikke til at samle 1000 kunder op i dag. Men der er mange, der er interesserede i at snakke, siger han og tilføjer, at mange potentielle kunder er interesserede i at snakke nye myndighedskrav indenfor blandt andet ESG.

Men han har også en anden agenda med besøget.

- Jeg håber, at vi kan vise den danske elektronikindustri frem, og vise at man ikke behøver være oppe i årene for at være med. Det her er Danmarks største fætter-kusine-fest, og så kunne vi lige så godt have lejet en hal og holdt en grisefest. Det er vigtigt at vise os frem for de unge og prøve at rekruttere nogle til branchen, siger Jimi Klitholm Sandgreen, der i øvrigt indskyder, at han nyder at mødes med gamle kendinge i branchen.

Kunder skal kende nyt navn

At vise navnet frem går igen for mange udstillere, men en af dem, der har særlig god grund til det, er Saga Components, hvor sales manager Michael Christensen og inside sales team leader Christina Valstedgaard er afsted.

Komponentdistributøren har i mange år været kendt som Jørgensen & Co. men blev i 2020 en del af svenske Saga Components.

- Det har været en periode, hvor vi har taget afsked med nogle folk, der var kendte i branchen. Derfor har det været vigtigt for os at vise vores eksistens, siger Michael Christensen.

Electronic Supply har spurgt en række udstillere på elektronikmessen det simple spørgsmål: Hvad er det bedste ved at være på E-24?

- Det er, at vi kan komme herud og vise, at man kan være ung i branchen. Hvis vi lykkes med det, så har det været en succes, siger Jimi Klitholm Sandgreen fra Kitron.

- Det er at netværke, siger Michael Christensen fra Saga Components.

- Det er ikke så tit, at man møder så mange folk på én gang, så det er godt at kunne tale og snakke sammen, siger Bo Eilskov Knudsen fra HP Elektronik-montage.

- At komme ud og få udvidet sit netværket. Så mærker man, at man lever, siger Tina Pedersen fra Icape Denmark.

- Det bedste er muligheden for at snakke og diskutere de ting, vi ikke kan nå til hverdag, siger John Ludvigsen fra Innofour.

Skal hjælpe hinanden - og fremtidssikre branchen

Bo Eilskov Knudsen fra HP Elektronik-montage er også på messe. Han er også helt bevidst om, at der ikke kommer en masse nye kunder i dag, "men vi sår nogle frø".

Og ligesom med Jimi Klitholm Sandgreen mener HP-direktøren også, at messen skal bruges til vise branchen frem for de næste generationer. Han kalder det også for en fætter-kusine-fest.

- Det gælder om at gøre de unge interesserede i branchen. Det er både vores kommende kunder og vores kommende kolleger, siger Bo Eilskov Knudsen, der også gør sig mange tanker på branchens vegne generelt:

- Det er rart at møde vores konkurrenter her. For selvom vi er i hver vores virksomhed, så er det vigtigt, vi står sammen. Vi skal sikre, at produktionen bliver i Danmark. Så vi skal sikre, at hvis kunden ikke lander hos en, så lander den hos en anden. Vi bliver nødt til at hjælpe hinanden, siger Bo Eilskov Knudsen.

Kunne godt være lidt flere

SMT-Renting deltager på Elektronikmessen for første gang, og det var først i sidste øjeblik, at SMT-udlejeren valgte at få en stand.

- Vi er her for at møde kunder og samarbejdspartnere og etablere nye forbindelser med potentielle kunder. Det er en god mulighed for at sprede budskabet om vores koncept til det danske marked, siger Christian Thers, der er business development manager hos SMT-Renting.

Han tilføjer, at han synes, der er god stemning på messen. Men der måtte gerne komme lidt flere.

- Stemningen er god, og deltagerne er engagerede. Vi kunne dog have ønsket os lidt flere besøgende. Når vi investerer tid og ressourcer i en messe som denne, håber vi naturligvis at få mest muligt ud af det. Men vi er glade for beslutningen om at have deltaget på Elektronikmessen i Odense i år, siger Christian Thers.

Man mærker, man lever

Der er god stemning hos Icape Danmark, det tidligere Møn Print. Her passer Jan Husen, Erik Pedersen og managing director Tina Pedersen standen. Der har været mange forbi, fortæller Tina Pedersen, og de har også selv været ude at snakke med kolleger og konkurrenter.

- Vi er her for at brande os selv og for at deltage i fætter-kusine-festen. Vi vil gerne vedligeholde partnerskaber og forhåbentligt få nye, siger Tina Pedersen.

- Men det er mest for at på leads med henblik på langsigtede samarbejder.

Får sat ansigt på folk

Hos Innofour er John Ludvigsen med på messe for at vise virksomheden frem.

Som så mange andre deltagere fortæller han, at det også handler om netværk. Han er klar over, at det nok er svært at sælge noget på dagen.

- Det er ikke fordi, vi regner med, der kommer salg ud af det i morgen, men det kan der forhåbentligt komme på længere sigt.

- Og så er det en god ting, at vores kunder kan møde os og få sat ansigt på de personer, de har snakket eller mailet med, siger John Ludvigsen, der er technical sales manager hos Innofour, der blandt andet arbejder med PCB-design.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048