23948sdkhjf

Trods direktør-ulykke og underskud: Ordrebogen er rekordstor

Det nordjyske automationshus Technicon afrunder et turbulent år

Robotvirksomheden Technicon A/S, Hobro, der er kendt for at udvikle og sælge avancerede, fleksible automationsløsninger - især til den globale life science industri - har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2023/2024.

For første gang i Technicons historie ender årsresultatet i minus: et driftsunderskud på 2,675 mio. kr.

Til sammenligning var der tale om et driftsoverskud på 2,624 mio. kr. i forrige regnskab.

- Tallene afspejler, at det også for vores vedkommende har været et økonomisk turbulent år, og med et minus er resultatet selvsagt utilfredsstillende og under forventet niveau, siger Casper Hansen, CEO og medstifter af Technicon.

Black Swan

En primær årsag til underskuddet skal findes i en midtjysk rundkørsel i fjor. Som beskrevet i medierne var Casper Hansen i efteråret 2023 involveret i en voldsom trafikulykke, hvor en kran væltede og knuste hans bil, mens han sad i den.

Ulykken, der var blot få centimeter fra at koste ham livet, påvirkede organisationen og beslutningsprocesserne betydeligt.

- Vi er ikke en serieproducerende fremstillingsvirksomhed. Derimod er konstant udvikling, høj innovation og tætte personlige relationer afgørende for vækstskabelsen. Jeg anser trafikulykken for en såkaldt ”black swan” – en stor engangshændelse. Det siger sig selv, at det har en betragtelig grad af ”operation loss”, når en voldsom ulykke pludseligt rammer en virksomheds stifter og direktør. Den er bag os nu, vi er back on track og har en rekordstor pipeline, siger Casper Hansen.

Postive fremtidsudsigter

Årsagen til Casper Hansens optimisme afspejler Technicons strategi. Virksomheden er i stigende grad specialiseret i forhold til den globale medicinalindustri, hvor mange virksomheder i modsætning til den generelle fremstillingsindustri opretholder et højt investeringsniveau.

Technicons strategi med at udvikle og implementere løsninger til pharmavirksomheder bærer dermed frugt: Technicon har en rekordstor ordrebog, og derfor ser Casper Hansen lyst på fremtiden:

- I ledelsen forventer vi et positivt resultat for det kommende regnskabsår. Dels har vi intensiveret udviklingen af modulære robotløsninger til eksisterende og nye internationale kunder i medicinalindustrien.

- Samtidig gør vi meget for at tiltrække, fastholde og udvikle medarbejdere, så vi har de fornødne kompetencer, der gør os i stand til at udvikle innovative cutting edge-løsninger, der effektivt løser produktions- og logistikudfordringer i toneangivende virksomheder. Derfor forventer vi at være back on track i 2024-2025 med et positivt resultat og et aktivitetsniveau, der på tilfredsstillende niveau afspejler de seneste års uafbrudte vækst, slutter han.

Technicon A/S
Regnskabsår 2023/2024 2022/2023
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Resultat af primær drift - 2,787 2,557
Resultat før skat - 3,781 1,950
Årets resultat - 2,838 1,602
Egenkapital 9,759 13,097
Kilde: Technicon

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485