23948sdkhjf

Grundfos finder løsning i Rusland-sag

Grundfos har aftalt med en kunde, at salg til anden kunde skal stoppe, da varer kan være endt i Rusland

Grundfos har aftalt salgsbetingelser med en tyrkisk kunde for at undgå, at sanktionerede produkter fra den danske pumpeproducent ender i Rusland.

Det fremgår af et skriftligt svar fra Mads Klougart Jakobsen, pressemedarbejder i Grundfos, til Ritzau.

Det sker, efter at Radio IIII har kunne berette, at russiske virksomheder siden september sidste år frem til januar i år mindst 40 gange har importeret produkter, der er underlagt sanktioner i EU, fra danske Grundfos.

Det viste data fra russiske toldmyndigheder, der var indsamlet af den amerikanske datavirksomhed Importgenius, skrev radiokanalen.

Herefter har Grundfos haft den tyrkiske kunde Penta Enerji til samtale.

- Denne tyrkiske kunde har solgt et mindre antal Grundfos produkter videre til den anden tyrkiske virksomhed, ADN, der ifølge Radio IIII’s oplysninger skulle have solgt vores produkter til Rusland, skriver Mads Klougart Jakobsen.

Han tilføjer, at Grundfos ikke har nogen grund til at tro, at Penta Enerji har været vidende om, at vores produkter potentielt skulle sendes videre til Rusland.

Tværtimod havde kunden ifølge Grundfos fået oplyst, at produkterne var beregnet til at blive brugt i Asien og Kaukasus-området uden for Rusland.

Grundfos har haft samtale med en tyrkisk kunde, som har solgt et mindre antal Grundfos-produkter til en anden tyrkisk kunde. Her er nogle af produkterne ifølge Radio IIII's tidligere dækning endt i Rusland.

- Vi ønsker ikke, at vores produkter ender i Rusland. Derfor har vi aftalt med vores tyrkiske kunde, at vores produkter fremover ikke sælges videre til ADN.

Den danske pumpevirksomhed har længe forsøgt at klippe båndene til Rusland, siden krigen i Ukraine brød ud for mere end to år siden.

Grundfos meddelte første gang i august 2022, at selskabet ville trække sig helt ud af Rusland.

I december samme år lød det, at der var indgået en aftale om, at den lokale ledelse skulle købe aktiviteterne i Rusland og Belarus.

Først i begyndelsen af 2024 - mere end et år senere - godkendte de russiske myndigheder salget af Grundfos' produktionsselskab.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375