23948sdkhjf

GN-direktør vil ikke sælge yderligere fra

Gælden skulle skæres ned. Selskabet skulle trimmes. Nu, lyder det fra den adm. direktør, er GN Store Nord i balance

Det vakte en del opsigt, at GN Store Nord solgte hørekæden Dansk Hørecenter til rivalen Demant, der i øvrigt ejer mere end 10 procent af GN Store Nord. Det skete onsdag. Dagen før GN Store Nord aflagde kvartalsregnskab.

Men ifølge Peter Karlströmer, adm. direktør i GN Store Nord, er det en del af en langsigtet plan.

- Vi har længe haft en strategi om ikke at være i retailbranchen. Salget er derfor en naturlig konsekvens af det. I stedet fokuserer vi på at være en stærk e-handelsvirksomhed, siger han.

I sommer udmeldte GN Store Nord, at selskabet droppede de trådløse headsets Elite og Talk fra Jabra-brandet. I kvartalsregnskabet viser produkterne ellers gode takter. Consumer-delen af GN voksede med 14 procent.

- Neddroslingen går efter planen, siger den adm. direktør.

Ny strategi betaler sig

De to seneste kvartalsregnskaber viser langt mere positive takter, end det man ellers har vænnet sig til fra Ballerupvirksomhedens side.

En del af successen skal findes i strategien, One GN, som skal integrere to tidligere meget opdelte forretnings ben i ét. Ifølge Peter Karlströmer, som med strategien blev ny adm. direktør, kan man høste en række positive synergieffekter af et mere samlet selskab.

- Vi tror virkelig, at vi får gavn af at fokusere på nogle dele af vores portefølje, siger han.

Derfor trækker man sig en smule fra det blodrøde headset-marked og det underskudsgivende Dansk Hørecenter.

- Vi innoverer vores høreapparater og arbejder som en uafhængig spiller med alle de stærke partnere rundt om i verden, siger han.

Men man er også nået til et punkt, hvor det ikke er bydende nødvendigt at sælge. Der er et positivt cash flow i selskabet, og der er hakket betydelige dele af gælden, så gearingen er under 4 for første gang længe.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at vores balance er langt mere stabil. Der er ingen økonomiske grunde til at frasælge yderligere, lyder det fra den adm. direktør.

Om GN Store Nord

  • Stiftet i 1869.
  • Noteret på børsen i København.
  • Mere end 7.000 ansatte.
  • Sælger udstyr under mærkerne Jabra, ReSound, SteelSeries, Beltone, Interton, BlueParrott, Danavox og FalCom i mere end 100 lande.

GN Store Nord

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.143