23948sdkhjf

GN-topchef: Hårde år hører nu fortiden til

GN Store Nord har længe været presset og tynget af stor gæld. Et halvt år med store fremskridt er ifølge topchefen tegn på, at GN nu er et andet sted

Det var ikke kun det danske fodboldlandshold som toppede i sommeren 2021. GN Store Nord aktien var på sit højeste. Sidenhen har den tabt på den forkerte side af 70 procent i værdi.

Nogle måneder senere blev gamingvirksomheden Steelseries købt for otte mia. kr. Ideen var god: Alle spillede computer under pandemien, og renterne var lave. Siden dengang er renterne dog kun gået en vej; opad.

GN Store Nord blev tynget af en gæld, som har bremset virksomheden. De to seneste år er virksomheden skrumpet, derudover var der en fejlslagen aktieudvidelse på syv mia. kr. i 2023. Men det lader til, at de trænge tider er passé.

- Det mener jeg, de er, siger adm. direktør Peter Karlströmer til Electronic Supplys søstermedie MedTechNews.

- Vi anerkender, at vi kommer fra en svær position. Det har vi arbejdet med. Forretningen klarer sig langt bedre over en bred kam, siger han.

Han bakker det op ved henvise til, at gearingen, forholdet mellem gæld og indtjening, er under fire for første gang i længere tid.

- Du kommer til at se os fortsætte på en styrket forbedringskurve, siger Peter Karlströmer løfterigt.

Investorer har dog ikke taget helt så godt imod regnskabet. Aktien åbnede torsdag morgen i minus 5,4 procent.

Om GN Store Nord

  • Stiftet i 1869.
  • Noteret på børsen i København.
  • Mere end 7.000 ansatte.
  • Sælger udstyr under mærkerne Jabra, ReSound, SteelSeries, Beltone, Interton, BlueParrott, Danavox og FalCom i mere end 100 lande.

GN Store Nord

Økonomiske resultater

GN Hearing vokser med 10 procent i andet kvartal.

- Og det kommer ovenpå 15 procent sidste år, så det var svære sammenligningstal, siger Peter Karlströmer.

Det skyldes især ReSound Nexia-høreapparatet.

Gaming & Consumer-delen er også gået frem, 12 procent. Det er her Steelseries, som blev købt for otte mia. kr., hører hjemme.

- Det er hurtigere end markedet, påpeger den adm. direktør.

Entreprise-delen af GNs forretning halter stadig mere efter boomet under pandemien, hvor der blev solgt bunkevis af lydudstyr til virksomheder, da mange måtte arbejde hjemmefra. Forretningsbenet skrumper med tre procent i andet kvartal af 2024.

- Vi tror stadig, at markedet forbedrer sig, og vores bedste bud er, at markedet vil slå om i vækst i slutningen af året, siger Peter Karlströmer. 

Ser man på den samlede toplinje, vokser hele GN med fem procent.

- Det har vi det godt med, som Peter Karlströmer siger.

Vækst versus omkostninger

Marginerne er fortsat på vej op i Ballerup. EBITA-marginen ender i andet kvartal på 8,3 procent. Knap et procentpoint højere end i samme periode i 2023.

- Ser vi ind i fremtiden, skal vi stadig forbedre marginerne, siger Peter Karlströmer.

Han fortsætter:

- Vi ønsker ikke vækst uden at forbedre vores marginer. Det skal komme hånd i hånd. Vi har været fornuftige vedrørende vores omkostninger, som nu også er på linje med vores strategi, hvor vi fokuserer på de mest lovende dele af vores portefølje.

Med regnskabet kom også en bekræftelse af de senest udmeldte forventninger: to til seks procent organisk vækst og en EBITA-margin på 12 til 13 procent.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047