23948sdkhjf

Seks vanskelige måneder giver tilbagegang hos Grundfos

Grundfos har offentliggjort regnskab for første halvår af 2024.

Helt i tråd med egne forventninger har pumpegiganten oplevet en opbremsning i salget sammenlignet med rekordresultaterne for første halvår af 2023. I alt er omsætningen faldet med 8,6 procent til 16,3 mia. kr.

Mens virksomhedens samlede salg påvirkes af en mere afdæmpet efterspørgsel, har Grundfos dog oplevet vækst i vigtige markeder som USA, Indien og Storbritannien.

Driftsresultatet, ebit, faldt med 15,9 procent til 2,1 mia. kr., men indtjeningsgraden (ebit-ratio før særlige poster) er stadig solid og på niveau med virksomhedens strategiske mål på 10 procent.

- Som forventet har vi i første halvår af 2024 oplevet et mere trægt salg. På trods af de nuværende markedsforhold vækster vi i nøglemarkeder, og vi fortsætter med at drive en solid og profitabel forretning. Det giver os de økonomiske muskler til at investere i fremtiden og fortsætte udviklingen med at styrke vores forretning gennem innovation og opkøb, siger CEO Poul Due Jensen i en kommentar til regnskabet.

Varmepumper ramt af tilbagegang

Et område, der har oplevet en markant tilbagegang, er varmepumpemarkedet, som Grundfos er underleverandør til. Her har en række europæiske aktører, herunder Grundfos, foretaget betydelige investeringer de seneste år.

Grundfos-chefen understreger dog, at han stadig ser et stærkt potentiale for dette forretningsområde:

- For at bekæmpe den globale opvarmning er der behov for øjeblikkelig handling, der prioriterer energieffektivitet. Varmepumper er afgørende for at nå de politiske ambitioner om at skabe og lykkes med den nødvendige grønne omstilling. Derfor er vi fortsat optimistiske med hensyn til varmepumpe-producenternes langsigtede behov for vores cirkulationspumper, siger Poul Due Jensen.

Stærkere andet halvår

Mens årets første seks måneder har været vanskelige, er der tegn på, at salget igen begynder at tage fart, og forventningen er et stærkere andet halvår.

- Vi har nogle solide planer på plads, og vi er ikke i tvivl om, at der er et stigende behov for vores energieffektive og innovative produkter og løsninger, der gør en væsentlig forskel for vores kunder og for vores fælles klode. Det kommer til at kræve hårdt arbejde og masser af ildhu, hvis vi skal matche sidste års rekordresultat, men vi lægger os i selen for at afslutte året stærkt, siger Poul Due Jensen.

Grundfos
Regnskabsår 1. halvår 2024 1. halvår 2023
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Nettoomsætning 16.338 18.101
Resultat af primær drift (ebit) 2.134 2.537
Årets resultat 1.748 1.940
Balancestatus 33.784 31.485
Egenkapital 22.720 21.535
Antal ansatte 20.016 19.924
Kilde: Grundfos

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047