23948sdkhjf

GN tordner fortsat afsted

Det ser ud til, at GN Store Nord har lagt problemer bag sig

Efter nogle slukørede år hos GN, ser det for alvor ud til, at lydkoncernen har trukket sig op af dyndet.

Torsdag har GN Store Nord præsenteret kvartalsregnskabet, og for anden gang i streg er der plusser at spore over næsten hele linjen.

- I andet kvartal fortsatte vi med at eksekvere godt. Vi forsvarede eller udbyggede vores markedsledende positioner, samtidig med at vi forbedrede vores underliggende marginer, udtaler adm. direktør Peter Karlströmer i en forberedt kommentar.

Samlet vokser selskabet med fem procent organisk, som er i den høje ende af intervallet på to til seks procent, der er forventningerne til året.

Høreapparater

Høreapparatsforretningen vokser ikke med samme hastighed som tidligere.

I andet kvartal i 2024 vokser den med 10 procent mod 15 procent samme kvartal i 2023.

"Hearing-divisionen fortsatte med at vinde markedsandele ved at levere 10 procent organisk omsætningsvækst drevet af den globale succes med ReSound Nexia. I 2. kvartal skønnes det globale marked for høreapparater at være vokset på linje med de historiske vækstrater i værdi, drevet af et fortsat stærkt amerikansk marked, mens markederne i Europa og resten af verden (RoW) voksede langsommere end det globale gennemsnit," skriver GN Store Nord til regnskabet.

Enterprise

Salget af blandt andet headsets til virksomheder går tilbage. Minus tre procent, som er den eneste negative vækstrate i kvartalsregnskabet.

GN Store Nord skriver, at stabiliseringen af markedet efter pandemien og hjemmearbejde tager længere tid end ventet.

"Det forventes stadig, at det adresserbare Enterprise-marked vender tilbage til positiv vækst, men sandsynligvis ikke før slutningen af 2024," lyder det i regnskabet.

Gaming & Consumer

I Gaming & consumer-delen leverede 12 procents vækst i en tid, hvor GN Store Nord skruer ned for aktiviteterne.

- Afviklingen af Elite- og Talk-produktlinjerne skrider frem i overensstemmelse med vores planer. For nylig annoncerede vi også vores beslutning om at frasælge Dansk HøreCenter, hvilket vil give os mulighed for yderligere at fokusere vores ressourcer og energi på at skabe innovation og succes for vores kunder over hele verden, udtaler adm. direktør Peter Karlströmer.

Om GN Store Nord

  • Stiftet i 1869.
  • Noteret på børsen i København.
  • Mere end 7.000 ansatte.
  • Sælger udstyr under mærkerne Jabra, ReSound, SteelSeries, Beltone, Interton, BlueParrott, Danavox og FalCom i mere end 100 lande.

GN Store Nord

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048