23948sdkhjf

Nordjysk dronebekæmper får foden indenfor hos Nato

Mydefence er blevet udvalgt til vigtig Nato-indkøbsaftale og kommer dermed forrest i køen, når Nato-medlemmer skal købe antidrone-teknologi

Nordjyske Mydefence er kommet ind i varmen hos Nato.

Antidrone-virksomheden er blevet udvalgt til at indgå i en rammeaftale mellem belgiske Cobbs Belux, der er specialiseret i salg og markedsføring af forsvars- og militærudstyr, og Nato Support and Procurement Agency (NSPA). Den nye Nato-rammeaftale er indgået med specifikt fokus på indkøb af dronebekæmpelsesteknologi og sætter dermed Mydefence i en god position, når der fremover skal købes ind i Nato-øjemed.

Aftalen vækker også glæder hos Mydefences CEO, Dan Hermansen.

- Efter flere års forberedelse i tæt samarbejde med Cobbs er rammeaftalen med NSPA en markant milepæl for Mydefence. Det viser, at vores C UAS(counter unmanned aircraft systems, red.)-udstyr er en foretrukken løsning for Nato til at beskytte soldater og redde liv. At være godkendt af NSPA etablerer Mydefence som en strategisk vigtig teknologileverandør til forsvarsindustrien og en vigtig del af moderne militærstrategi, udtaler Dan Hermansen.

Ifølge pressemeddelelsen er rammeaftalen indgået på baggrund af en rapport, der viser, at det russiske forsvarsministerium uddanner tusindvis af droneoperatører, hvorfor behovet for dronebekæmpelse på slagmarken i Ukraine er og kan blive enormt højt.

Således giver indkøbsaftalen muligheden for, at Nato-medlemmer hurtigt kan indkøbe og implementere teknologien i situationer, hvor behovet er akut.

Tidligere på året kom Mydefence på britiske hænder, da kapitalfonden Bridgepoint overtog aktiemajoriteten. Overfor Electronic Supply har Dan Hermansen tidligere fortalt om de ambitiøse vækstplaner, som nordjyder har med det nye ejerskab.

Blandt andet vil man gerne åbne produktion i USA, mens der - foruden den dansk produktionsudvidelse - også er opkøb på menuen de kommende år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078