23948sdkhjf

Samsung melder om salg og overskud der stryger i vejret

Samsung Electronics oplyser, at driftsoverskud for kvartalet har taget stort hop til 51,7 milliarder kroner

Techgiganten Samsung Electronics siger onsdag, at dens overskud på den primære drift i årets andet kvartal er vokset til 7,5 milliarder dollar. Det svarer til 51,7 milliarder kroner.

Den vækst kommer i kraft af, at priserne på hukommelseschips har stabiliseret sig, og at efterspørgslen på indholdsskabende kunstig intelligens er vokset.

Sådan lyder det fra selskabet i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udtalelsen kommer forud for selve regnskabet.

Sydkoreanske Samsung er en af verdens største producenter af hukommelseschips og smartphones. Det er den største af de familiekontrollerede koncerner, der dominerer sydkoreansk erhvervsliv.

Samsung Electronics er datterselskab af Samsung og har flere end 100.000 ansatte i Sydkorea.

I udtalelsen lyder det, at selskabet kan notere sig "et driftsoverskud på 10,44 billioner won, da fordelagtige markedsvilkår drev højere gennemsnitlige salgspriser".

Det lyder også, at et "solidt salg af OLED-paneler også har bidraget til resultaterne".

OLED er en variant af lysdioder til brug i skærme.

De 51,7 milliarder kroner udgør et betydeligt spring opad fra sidste år. I andet kvartal af 2023 landede samme resultat på et beløb svarende til 3,35 milliarder kroner.

Ifølge AFP overstiger driftsoverskuddets størrelse markedets forventninger.

I udtalelsen fra Samsung lyder det desuden, at salget er steget med 23,4 procent til 74 billioner won - det svarer til omkring 370 milliarder kroner.

Efterspørgslen på de avancerede chips er steget voldsomt, fordi de er nødvendige til at køre diverse AI-systemer. Efterspørgslen på og brugen af kunstig intelligens (AI) har taget fart takket være produkter som den populære chatbot ChatGPT.

Samsung er et af kun en håndfuld selskaber i verden, som fremstiller de såkaldte HBM-chips, der er lavet specifikt til AI-processorer.

I udtalelsen melder techgiganten, at den vil "reagere aktivt på efterspørgslen på produkter, der skaber stor merværdi for kunstig intelligens."

I juli har selskabet været udfordret af, at medlemmer af den Nationale Fagforening for Ansatte i Samsung Electronics i Sydkorea (NSEU), flere gange har strejket. Medarbejderne har krævet bedre vilkår som blandt andet en ekstra fridag og et bedre system for udbetaling af bonusser.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078