23948sdkhjf

ABB indleder en ny æra for transmission af elektricitet

ABB-koncernen har endnu en gang bekræftet sin teknologiske førerplads inden for kraft- og automationsteknologier, idet ABB den 14. november indviede verdens første anlæg til afprøvning af komponenter til transmission af elektricitet i en hidtil uset størrelse.
Anlægget i Ludvika skal foretage langtidstest af jævnstrøm (DC) ved 800 kilovolt, hvilket markerer endnu en førsteplads for ABB, som udviklede højspændt jævnstrøm (HVDC) for mere end 50 år siden.

- Over hele verden er der et voksende behov for at overføre store mængder energi over meget lange strækninger, hvilket skyldes, at genereringen ofte sker langt fra forbrugerne. At øge spændingen på overførslen giver betydelige fordele for miljøet i form af mindre tab og smallere luftledningssystemer, siger Per Haugland, chef for division ABB Power Systems i Sverige og globalt ansvarlig for HVDC i ABB.

Den nye teknik gør det muligt at producere el i fjerne regioner i Kina, Indien, Brasilien og Afrika, hvor der er omfattende uudnyttede vandkraftressourcer. En ultrahøjspændt jævnstrømsoverføring (UHVDC) på 2000 kilometer er 30 pct. billigere og tabene i overføringen er 30 pct. mindre end 500 kV jævnstrøms- eller 800 kV vekselstrøms-teknik.

Det bliver først og fremmest Kina og Indien, der kommer til at benytte sig af den nye teknik.

Der er også planer om at installere 800 kV UHVDC i Sydafrika og i Brasilien.

Prøveanlægget er ABB's tredje historiske milepæl i udviklingen af højspændings jævnstrømsteknik.

I Ludvika udvikler ABB produkter og systemer til kraftoverføring, som effektiviserer elektriske net over hele verden. Intet andet sted i verden findes så meget kompetence inden for transmission af elektricitet samlet på et sted.

Kilde: ABB - http://www.abb.dk

Læs mere om: ABB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078