23948sdkhjf

Chip-stempler giver venturemillioner

NIL Technology har udviklet nanostempler til chipproduktion, og nu vil det amerikanske ventureselskab Bridgehead Group investere i den danske højteknologivirksomhed, der har til huse på DTU.
Det amerikanske ventureselskab Bridgehead Group med base i New York har overtaget forskerparken CAT's ejerandel i den danske opstartsvirksomhed NIL Technology. Det skriver Ingeniøren i dag.

Theodor Nielsen, der har været med til at starte virksomheden op vil ikke røbe detaljer om købet, men røber til Ingeniøren, at der er solgt for et millionbeløb.

Kernen i NIL Technology er fremstilling af stempler ved hjælp af nanoimprint-litografi (NIL). Denne teknologi kan trykke chips med meget små strukturer på under 20 nm, og der er en særdeles lav fejlprocent på selve de silicium-skiver, der benyttes i chip-fremstillingen.

Nanoimprint-litografi er en kendt teknologi, men kvaliteten har hidtil været for ringe. Teknikken fra NIL Technology kan hjælpe chipproducenter til at mindske strukturerne i deres chips for at gøre dem hurtigere og tilmed yde mere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078