23948sdkhjf

Silicium er guld værd for Topsil

Topsil har øget både omsætning og indtjening, og det er et resultat, der er stærkt præget af den høje pris. Koncernen tror på, at den stærke efterspørgsel fortsætter i 2007 og opjusterer dermed sine forventninger.
Topsil Semiconductor Materials A/S tilbyder float zone og siliciumprodukter til halvleder- og solcellemarkederne. Grundet en øget efterspørgsel på silicium er prisen steget, hvilket har været guld værd for Topsil.

Nettoomsætningen steg fra 1. januar til 30. september med 24,9 pct. i forhold til samme periode sidste år, og også koncernens resultat efter skat er steget til 23,2 mio. kr. mod et negativt resultat på 5,7 mio. kr. for perioden i 2005.

Periodens omsætning og resultat er primært påvirket af den høje pris på verdens-markedet for silicium, som i særlig grad er slået igennem i 2006. Siliciummarkedet er kendetegnet ved en øget efterspørgsel, hvilket har påvirket prisniveauet positivt på koncernens produkter.

Koncernen forventer, at den stærke efterspørgsel efter silicium vil fortsætte i 2007. Som følge heraf opjusteres årsresultatet fra 20-24 mio. kr. til 26-28 mio. kr.

Koncernens fremgang skyldes endvidere, at det er lykkedes at udnytte de gunstige konjunkturer til at optimere kunde- og produktmixet.

Selskabets produkter sælges både i stangform som hele siliciumkrystaller (ingots) og som forskellige skivetyper (wafers). Desuden har det også påvirket resultatet positivt at det i 2006, også som følge af verdensmarkedets generelle mangel på silicium, er lykkedes at afsætte det restprodukt, der ikke kan udnyttes ved fremstilling af ingots og siliciumskiver, til højere priser end tidligere.

Den kraftige efterspørgsel på silicium er drevet af den fortsatte vækst i solcelleindustrien, der pt. aftager ca. halvdelen af verdensmarkedets produktion af råsilicium.

Kilde: Delårsrapport - 3 kvartaler 2006, Topsil Semiconductor Materials A/S http://www.topsil.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078