23948sdkhjf

BenQ går konkurs med Siemens

BenQ, der for et år siden overtog det kriseramte Siemens Mobile, melder sig konkurs inden for ganske få dage. Det betyder fyringer af op mod 3.000 medarbejdere, men dansk udviklingsafdeling kan ånde lettet op.
BenQ overtog underskudsvirksomheden Siemens Mobile sidste år i oktober, men nu melder koncernen sig konkurs og trækker sig ud af Tyskland. Hele mobilproduktionen flyttes til Taiwan og det betyder, at 3.000 medarbejdere kommer til at stå uden job. Det skriver Berlingske Business i dag.

I Nørresundby i Nordjylland havde BenQ indtil for få måneder siden ejerskabet af den danske udviklingsafdeling, der tidligere hørte under tyske Siemens. Denne afdeling er pr. 1. maj overdraget til Motorola og de 250 ansatte softwareingeniører kan ånde lettet op.

Det danske udviklingscenter er kendt langt ud over de danske grænser og har gennem årene haft et væld af forskellige ejere; Dancall, Bosch, Siemens, BenQ og siden maj måned Motorola. Softwareingeniørerne udvikler her avancerede mobiltelefoner og har i dag en væsentlig plads i Motorolas udviklingsprogram.

BenQ udspringer af computerproducenten Acer, er grundlagt i 1984 og var det første selskab, der i 1994 investerede i mobilteknologi i Taiwan, og som fire år senere kastede sig over flade TFT-skærme. I 2001 blev BenQ udskilt som selvstændigt selskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125