23948sdkhjf

Dansk højteknologi til Afrika

Den danske eksport til Afrika er firdoblet på fem år. Det er især de højteknologiske virksomheder, der tilfører know-how til kontinentet.
Danske højteknologiske virksomheder eksporterer mere og mere til Afrika. De nyeste tal er fra 2003, og de vidner om en firdobling af eksporten på nu 4,4 milliarder kr. til det afrikanske kontinent. Det skriver Berlingske Business i dag.

I Dansk Industri er man henrykt over udviklingen. For udover at eksporten trækker positive tal hjem til de danske virksomheders bundlinjer, så tilfører virksomhederne også en god portion know-how til Afrika.

- Ofte er det jo højteknologi danske virksomheder eksporterer til disse lande. Teknologi som tilfører Afrika en stor portion knowhow, som de ellers aldrig ville have fået, siger Rikke Danielsen, konsulent i DI, til avisen.

En af de danske virksomheder, der har stor erfaring med at eksportere til Afrika er Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC), der leverer og installerer diesel- og gaskraftværker. Virksomheden regner i år med at eksportere for ca. 100 mio. kr. til Afrika.

Hos BWSC har man igennem 30 år opbygget erfaring med at føre forretning på det afrikanske kontinent, oplyser adm. direktør Sigurd Andersen til avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078