23948sdkhjf

Dansk firma udvikler på Lean

Det danske software- og konsulentfirma West Soft har udviklet verdens første værktøj til projekt- og porteføljestyring efter Lean-metoderne.
Det danske software- og konsulentfirma West Soft A/S har udviklet et helt nyt værktøj til projekt- og porteføljestyring, Lean Project Planner, der, som det første af sin art i verden, er baseret på Lean-filosofien.

Med Lean Project Planner bliver det nu betydeligt nemmere at indføre og anvende Lean-filosofien i danske virksomheder, forklarer idémanden bag produktet, direktør Lars Barner Møller fra West Soft:

- De i dag mest udbredte værktøjer til projektstyring er specialistværktøjer som fx MS Project, der kræver meget erfaring at bruge, fordi de er lavet til planlægningseksperterne i virksomhedernes centrale planlægningsafdelinger. Men sådan er situationen jo ikke i Danmark. Her er der sjældent nogen central planlægnings- eller projektstyringsafdeling. Den slags foregår i stedet decentralt og bliver udført af ´almindelige´ medarbejdere - og ikke af specialister.

Derfor foregår projektstyringen i masser af danske virksomheder stadig med meget primitive metoder, fx med Excel, der overhovedet ikke er et projektstyringsværktøj. Men som til gengæld er nemt at bruge. Og det er til disse virksomheder, at Lean Project Planner først og fremmest henvender sig, forklarer Lars Barner Møller.

Gevinsterne er blandt andet en bedre udnyttelse af virksomhedens fysiske og menneskelige ressourcer, og at projekterne bliver færdige til tiden indenfor det afsatte budget og ofte med en højere kvalitet af det færdige resultat. Den samlede effekt vil således være en bedre økonomi i virksomheden. Og færre konflikter.

Kilde: West Soft A/S. http://www.westsoft.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11