23948sdkhjf

ABB slipper ud af krise med økonomiplanlægning

Den svensk-schweiziske teknologigigant ABB Group var i 2002/2003 i så stor en likviditetskrise, at koncernen først mistede sin høje investeringsrangering og siden sin kreditvurdering. Hyperion Strategic Finance har nu hjulpet ABB på fode igen.
ABB Group havnede i 2002/03 i en likviditetskrise, men kursen blev vendt ved bl.a. at støtte sig til Hyperion Strategic Finance – en løsning, der har gjort det muligt at modellere og økonomiplanlægge koncernens særdeles komplekse forretning, og at skabe fornyet tillid til selskabets økonomiske situation.

- Vi kom over krisen, fordi Hyperion Strategic Finance gjorde det muligt for os at køre sikre simuleringer af vores kapitalforhold og likviditetsberedskab. Ved at præsentere disse resultater for vores kreditorer og for kredit-vurderingsbureauer, fik vi mulighed for at genvinde vores kreditvurdering, lyder vurderingen fra Barton Champness, leder af Financial Planning i ABB Group.

Modelleringer fremmer forståelsen
Med Hyperion Strategic Finance har ledelsen i eksempelvis ABB Group et redskab til at gennemføre økonomiske modelleringer og forstå de fulde finansielle konsekvenser af forskellige, alternative forretningsstrategier.

Hyperion Strategic Finance giver økonomiansvarlige en færdig-pakket løsning til modellering og forudsigelse/forecasting, og frigør tid til at teste alternative forretningsstrategier, opbygge likviditetsberedskabsplaner og forstå konsekvenserne af de enkelte strategier og planer i forhold til virksomhedens langtidsperformance.

Tillid til tallene
For ABB Group var det primære mål at genvinde sin høje kreditvurdering og investeringsrangering - og målet er nået her i 2006. Hyperion Strategic Finance hjalp med at genskabe tilliden til tallene ved bl.a. at vise blot 3 pct. afvigelse fra selskabets samlede netto indkomst i 2005, og det fra en simulering udført i 2003.

Kilde: Hyperion Solutions. http://www.hyperion.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078