23948sdkhjf

Vejbump sender studerende til USA

Fem studerende fra Ingeniørhøjskolen i Odense vinder LINAKs innovationskonkurrence, hvilket sender dem på en drømmerejse til USA.
Det blev en gruppe på fem studerende fra Ingeniørhøjskolen i Odense, der vandt førstepræmien i LINAKs store innovationskonkurrence. De kan nu se frem til en drømmerejse til USA.

De fem ingeniørstuderende bidrog til konkurrencen med en ny form for behovsaktiverede vejbump, der kan bruges til at regulere trafikken på en ny og innovativ måde. Bumpet kan køres automatisk op og ned fra asfalten og aktiveres kun, når en bilist nærmer sig med for høj fart.

En innovativ løsning
Dommerkomiteen, der blandt andre bestod af Martin Thorborg, stifter af Jubiii, Anja Philip, vært på DR2s Viden om og Jørgen Bruhn, direktør i B-Creative, begrunder blandt andet valget af det behovsaktiverede bump med følgende:

- Vi har valgt at give prisen for Bedste Innovation til det behovsaktiverede vejbump, fordi vi ser det som en innovativ måde at regulere trafikken på. Forslaget repræsenterer en positiv løsning på et negativt problem. Det åbner nemlig muligheden for, at udvikle løsninger, som belønner lovlydige trafikanter ved, at de f.eks. kan køre uhindret på vejen frem for at "straffe" alle trafikanter kollektivt.

Mange gode forslag
Dommerkomiteen havde 22 bidrag at vælge imellem i konkurrencen, der gik ud på at finde et fremtidigt anvendelsesområde til de tekniske løsninger, LINAK producerer til blandt andet hospitalssenge, hæve-/sænkeborde, elevationssenge, landbrugsmaskiner og meget mere.

Tre af bidragene blev præmieret.

LINAK er selv innovationsvinder
I foråret blev LINAK selv præmieret for virksomhedens store fokus på innovation. LINAK fik ved den lejlighed overrakt prisen som Danmarks næstbedste virksomhed til at arbejde innovativt, kun overgået af producenten af høreapparater, Oticon.

Kilde: Linak. http://www.linak.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109