23948sdkhjf

Topsil opjusterer

Topsil har efter forbedret indtjening i 1. halvår af 2006 valgt at opjustere forventningerne til resten af året samt for 2007. Virksomheden har oplevet en stigende efterspørgsel på silicum, hvilket påvirker koncernens produkter positivt på prisen.
Topsil opjusterer sine forventninger til resten af 2006 samt for 2007, grundet et meget positivt halvårsresultat. Nettoomsætningen for 1. halvår 2006 blev 77,5 mio. kr., hvilket er en stigning på 29,3% i forhold til samme periode sidste år.

Topsil Semiconductor Materials A/S producerer silicium til den elektroniske industri, hvor det indgår i næsten alle elektronisk styrede produkter, idet det anvendes til chips, halvledere og modstande. Topsil producerer desuden integrerede kredse med meget høj hastighed til computere og kommunikationsudstyr. Desuden forsker og udvikler Topsil inden for solceller.

Periodens omsætning og resultat er primært påvirket af den høje pris på verdens-markedet for silicium, som i særlig grad har slået igennem i første halvår 2006. Sili-ciummarkedet er kendetegnet ved en øget efterspørgsel, hvilket har påvirket prisniveauet positivt på koncernens produkter.

Derudover er koncernens strategi vedrørende salg lykkedes, herunder optimering af kunde- og produktmix, samtidig med at koncernen har kunnet afsætte en række restprodukter, som tidligere var mindre omsættelige.

Endelig har en væsentlig omkostningsreduktion i forhold til samme periode sidste år bidraget til resultatet. Antallet af medarbejdere er reduceret fra 79 til 60.

Koncernen realiserede i perioden et resultat efter skat på 18,9 mio. kr. mod et resultat efter skat på - 6,7 mio. kr. i samme periode 2005.

Koncernen forventer, at der resten af året samt at der også i 2007 vil være en betydelig efterspørgsel på Topsils produkter. I første omgang har koncernen optaget flere ordrer i det resterende halvår af 2006, hvilket forventes at medvirke til en samlet omsætning på 130-140 mio. kr. Produktionsmæssige forbedringer skal få omsætningsniveauet til at lande på 130-150 mio. kr.

Kilde: Topsil Semiconductor Materials A/S. http://www.topsil.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08