23948sdkhjf

Så faldt dommen i MCT-sagen

Den bedrageridømte stifter af den krakkede it-virksomhed Memory Card Technology skal sammen med revisorerne betale erstatning på 100 millioner kroner - plus et enormt rentebeløb.
Stifteren og hovedaktionæren i krakkede Memory Card, John Trolle – nu Rasmussen – har fået endnu en straf oven i de seks års fængsel, som han i øjeblikket afsoner. Det skriver P4 Østjylland.

Læs også: MCT-krak skaber millionopgør

Mandag afgjorde Vestre Landsret nemlig, at Trolle sammen med de tidligere revisorer for Memory Card skal betale erstatning på 100 millioner kroner. Det drejer sig om revisionsfirmaerne Ernst & Young samt PwC. Beløbet skal tillægges renter, så det samlede beløb løber op i 177 mio. kr.

Begge revisionsfirmaer mener, at dommen er forkert. Sagen vil dermed formentlig blive anket til Højesteret.

- Man må huske på, at vi her har med en kriminel topchef at gøre, som har ført os bag lyset. Vi overvejer derfor også af principielle årsager at anke dommen til Højesteret, siger Christian Fredensborg Jakobsen, som er partner og direktør for revisionsforretningen i PwC, til Jyllands-Posten.

Læs også: MCT-bedrager gør comeback fra fængslet

Det var kuratorerne i konkursboet, som rejste erstatningssagen og fik medhold. Her er Danske Bank og Nordea de største kreditorer med i alt 567 millioner kroner i klemme.
Læs mere om: MTC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078