23948sdkhjf

Softwarefirmaer på partnerjagt i Østeuropa

Det er ikke sjovt at sige nej tak til ordrer, blot fordi der er mangel på softwareingeniører. Derfor tager en delegation af små og mellemstore softwarevirksomheder til Østeuropa for at finde samarbejdspartnere.
De mindre softwareproducenter til industri- og forbrugerprodukter oplever mangel på softwareingeniører. Det har en række virksomheder nu taget konsekvensen af og rejser i september til Rusland, Hviderusland og Ukraine for at finde samarbejdspartnere. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

Det er ITEK, Branchefællesskabet for IT, Tele, Elektronik og Kommunikations-virksomheder, der står i spidsen for delegationsrejsen til de tre øst-europæiske lande, oplyser avisen.

Formålet med rejsen er at finde samarbejdspartnere, der kan udføre den "dybe" del af programmeringen.

- Jeg tror, samarbejdet indledes inden årets udgang. Det er nødvendigt at gøre noget for, at de mindre software-producenter kan løse den stadigt flydende strøm af opgaver. De mister ikke job til østeuropæiske virksomheder. Tværtimod vil et samarbejde eller partnerskab med østeuropæiske softwareproducenter styrke de danske virksomheder ved at bistå med de ressourcer, som vi mangler, mener Jan Zneider fra ITEK, der leder delegationen.

Turen er planlagt sammen med ambassaden i Kiev og Generalkonsulatet i Skt. Petersborg, og de otte deltagende virksomheder får mulighed for at stifte bekendtskab med en række lokale softwareproducenter ved arrangerede B-2-B-møder.

Jan Zneider oplyser endvidere til ErhvervsBladet, at adskillige store danske virksomheder allerede i dag får software produceret i Østeuropa - enten i egne virksomheder eller hos underleverandører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094