23948sdkhjf

Vindmøller skaber danske job

Vindmølleindustrien er en af de brancher i Danmark som i disse år oplever størst vækst. Modsat andre dele af industrien skaber vindenergi mange nye jobs.
Vindmølleindustrien beskæftiger i dag 21.000 mennesker på dansk jord. Til sammenligning arbejdede der for blot ti år siden kun ca. 8.500 par hænder i industrien. Og på et tidspunkt hvor Danmark hver dag mister 50 industriarbejdspladser til lavtlønsområder, går vindmølleindustrien mod strømmen.

Den danske ekspertise inden for industrien tiltrækker udenlandske virksomheder, som slår sig ned i Danmark og derved skaber jobs.

Vindmølleindustrien udflager også industriarbejdspladser til lavtlønsområder, men to ud af tre virksomheder i branchen forventer nye arbejdspladser i Danmark i det kommende år.

I de seneste år har Siemens investeret i vindmølleproduktion i Brande. Den spanske virksomhed Gamesa har lagt sin udviklingsafdeling i Silkeborg. Den indiske producent Suzlon har lagt sit globale hovedkontor i Danmark. Og Vestas bygger et nyt forsknings- og udviklingscenter i Aarhus. Næsten månedligt ser vi nye investeringer i vindmøllevirksomheder.

Også industriens omsætning vidner om en branche i hastig vækst. I 1995 omsatte industrien for godt 4 mia. kroner, mens omsætningen på verdensplan var på 34 mia. kroner.

Danske producenter har i de seneste år haft en samlet verdensmarkeds-andel på ca. 40 procent. Og fra at være en branche med en række mindre og mellemstore vindmølleproducenter, er branchen i dag kendetegnet ved få, store procenter og en lang række underleverandører.

På verdensplan arbejder i alt 24.700 mennesker med udvikling, produktion og eksport inden for vindmølleteknologien.

Kilde: Vindmølleindustrien. http://www.windpower.org/da/core.htm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141