23948sdkhjf

Ny dansk supercomputer

Syddansk Universitet har nu Danmarks kraftigste computer. Med en kapacitet svarende til 2.000 standard pc’ere bliver den nye supercomputer en gigantisk regnemaskine i forskningsøjemed.
Syddansk Universitet kan nu prale af at have Danmarks kraftigste computer. Det skriver ComputerWorld ifølge Politiken i dag.

Den nye supercomputer kan foretage 1.000 millioner beregninger i sekundet, hvilket i fagsprog svarer til 8,5 teraflop. Odense Tekniske Universitet har hidtil haft rekorden med en computerkraft på 5 teraflops.

Syddansk Universitet har sammenkoblet 200 servere fra Dell og kapaciteten herfra skal, ifølge Frank Jensen, der er lektor på Syddansk Universitet i kemi, give Institut for Fysik og Kemi mulighed for at løse nye medicinske problemstillinger.

Avisen oplyser efterfølgende, at computeren skal foretage beregninger i forskningsøjemed, hvor fællesnævner bliver at forstå mekanismerne for, hvordan lægemidler virker.

Og nøjagtige brugbare resultater kræver en computer, der både kan holde styr på mere end en halv million atomer og regne år frem i lægemidlets udvikling. Det kan universitetets ny supercomputer, oplyser Frank Jensen ifølge avisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063