23948sdkhjf

Roblon kæmper fortsat mod konjunkturerne

På trods af en lille omsætningsnedgang kom den nordjyske virksomhed ud af første halvår med et svagt stigende overskud.
Roblon endte i første halvår af regnskabsåret 2012/2013 med en samlet omsætning på 115,1 mio. kr. mod 120,3 mio. kr. i første halvår 2011/12.

- Udviklingsforløbet for omsætningen blev netop, som det kunne forventes, da året startede: præget af meget udfordrende og uforudsigelige globale markedsforhold. Der hersker fortsat turbulens på markederne med meget små og om nogen, beskedne vækstrater. Flere af Roblons vesteuropæiske markeder kan for halvåret bedst karakteriseres som
værende påvirket af egentlige recessionsmæssige forhold, skriver Roblon i sit halvårsregskab.

Koncernens aktiviteter inden for både maskiner til tovværksindustrien og offshore har klaret sig bedre end forventet ved regnskabsårets start, mens man inden for produktområdet ”lys” har levet op til forventningerne. Produktområdet ”fiberoptiske kabelmaterialer/kabelmaskiner” ligger til gengæld under det forventede niveau.

Roblons samlede driftsresultat (EBIT) endte i halvåret på 17,5 mio. kr. mod 17,0 mio. kr. året før. Resultatet før skat (EBT) blev på samme niveau som sidste år med 17,9 mio. kr.

- Sammenholdt med de turbulente og udfordrende globale markedsforhold betragtes fremgangen i EBIT- og EBT-margin som tilfredsstillende og større end det forventede ved årets start, konstaterer Roblon.

På trods af de turbulente markedsforhold forventer Roblon stigende omsætning i andet halvår. Roblon fastholder dog forventningerne om en omsætning på 235–260 mio. kr. i hele 2012/2013 og et resultat før skat på 30–40 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125